Bemutatjuk a VELUX tetőteraszt

Természetes igényünk kapcsolódni a környezetünkkel, karnyújtásnyira érezni a természetet, élvezni a friss levegőt és a napfényt. A mai építészeti trendek ezt abszolút támogatják. Erre tökéletes példa a VELUX tetőterasz is. Ebben a bejegyzésben erről olvashatsz.

Jó hírünk van azok számára, akiknek van kihasználatlan, de használandó helye a tetőn, ugyanis a VELUX tetőterasz megoldásával egyenes út nyílhat ide. Nemcsak kisétálhatunk rajta, de megnövelhetjük az otthonunkba bejutó természetes fény mennyiségét, hiszen általa a padlótól a mennyezetig nő a kilátás és a bevilágítás lehetősége. 

velux-tetoterasz-ID10096276_140803-01-XXL 

Milyen részekből áll a VELUX tetőterasz? 

Két fő egysége van a VELUX tetőterasznak. A felső ablak egy jól megszokott, felnyíló tetőablak, ami önállóan kinyitva szellőztetésre is használható. Az alsó, függőleges ablakelem pedig ajtóként funkciónál. Ez jobbra és balra nyíló verzióban is elérhető. A tetőteraszra való kijutáshoz mindkét ablakelemet ki kell tárni.  

A felső ablakelemben beépített szellőzőnyílást is elhelyeztek, ami a természetes háttérszellőztetést biztosítja. Ennek használatához csak meg kell billenteni a felső kilincset, és máris áramlik be a friss, szűrt levegő. A szűrő távol tartja a rovarokat és a port. Így gyakorlatilag alvás közben vagy távollét során is biztonságosan szellőztethetünk. 

tetoterasz-arnyekolo-ID10124232_127611-02-XXL

Természetesen, csak úgy, mint minden VELUX tetőbe illeszthető ablak, natúr fenyő és fehérre festett színben is választható. A színtelen lakkal kezelt fenyő változat tökéletesen illik a természetközeli, natúr jegyeket hordozó terekbe. Nagy tömörségű, első osztályú fenyő faanyagból készül, ami a speciális rétegragasztási eljárással együtt garantálja a nagyfokú szilárdságot, és így az időnek és a környezeti hatásoknak is ellenáll. A fehérre festett verzió a modern, minimalista terekbe is kiválóan illeszkedik. Mindkét esetben a fafelületet gombásodás- és kártevők ellen is impregnálják. A VELUX tetőterasz többféle külső borítással választható, így elérhető alumínium, réz, titáncink és színre festett alumínium verziókban is. A sötétítésről sem kell lemondanunk, ha a VELUX tetőterasz mellett döntünk, árnyékolóval és redőnnyel is kérhetjük. 

A VELUX tetőterasz 35-53 fokos dőlésszögű tető esetén alkalmazható. 

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, tudj meg többet róla, olvass tovább itt! 

 


Ezt a bejegyzést 2023. március 30-án tettük közzé.