Csináld magad vs. profi tetőcsere

Tetőfelújítást vagy tetőcserét tervezel, és azt gondolod, hogy mindezt könnyen megoldod DIY módon is? Sajnos ez nincs így! Bizony szükség lesz képzett ácsra, tapasztalt szakemberre. Jó hír, hogy ebben sem hagyunk magadra! Ingyenes szaktanácsadással és állapotfelméréssel kevesebb a bosszúság is.



Miért fontos, hogy tapasztalt szakemberre bízd a tetőcserét? 

A tető egyik fő funkciója az otthonunk védelme. A természet erői azonban gyakran kikezdhetik az esetleges gyenge pontoknál a szerkezetet, ezért fontos, hogy az minden esetben szakszerűen készüljön el. Így megelőzhetjük a viharkárokat, komolyabb természeti behatásokat. Ugyan bizonyos teendőket magunk is el tudnánk végezni (pl. gallyak, ágak eltávolítása stb.), mégis az az egyértelmű gyártói ajánlás, hogy minden esetben hozzáértő személy végezze el ezeket a munkákat. 

A szakértelem fontossága mellett a biztonság kérdése ugyancsak lényeges. Magasban dolgozni, a tetőn mozogni már önmagában is veszélyes, különös körültekintést és megfelelő óvintézkedéseket igénylő feladat.

Professzionálisan kiépített tetőszerkezet

Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki a munkálatok elvégzéséhez alkalmas eszközökkel, tapasztalattal és tudással rendelkezik. Erre sok esetben a gyártóknak ajánlásuk is van. A Terrán szakértői ingyenes állapotfelmérés keretében is rendelkezésre állnak, valamint segítséget nyújtanak a megbízható szakember kiválasztásában is, melyhez iránymutatást kaphatunk az Ácskereső oldalon.

 

Milyen kockázati tényezőkkel számolhatunk, ha nem tökéletes kivitelezésű a tető? 

Ha nem szakemberre bízzuk otthonunk tetőfedését, a következőkre számíthatunk:

  • sok bosszúság,
  • felesleges extra kiadások,
  • anyagi kár,
  • személyi sérülés.

Csak egy példa, amely jól mutatja, milyen problémákkal szembesülhetünk: a tetőfólia a tetőszerkezet közepén helyezkedik el. Ha nem a megfelelőt választjuk ki, vagy akár egy megfelelő alátéthéjazat mellett döntünk, de rosszul kerül beépítésre, akkor az a lakókomfortunkra lehet negatív kihatással. A nem profi munkának beázás, penészesedés lesz az eredménye, és a csere viszonylag magas plusz költséggel valósítható csak meg. 

Viharálló, esztétikus tetőszerkezet

Már a tetőcserép kiválasztásánál is fontos, hogy profi segítséget kérjünk?

A kiválasztás legfontosabb szempontjai az esztétikum, a szín és a forma. Sokszor – különösen speciális tetők esetében – tagoltság, hajlásszög tekintetében olyan egyedi tényezőkkel kell számolnunk, melyek felülírhatják az igényeket. Mivel egyes paraméterek a laikusok számára nem egyértelműek, fontos, hogy előzetesen szakemberrel véleményeztessük választásunkat. A helyes döntés meghozatalában a kiválasztott tetőfedő lehet a segítségünkre, de az esetek döntő többségében a cégek is díjmentesen biztosítanak számunkra tanácsadást. A Terrán és szakértői ebben is állnak rendelkezésre!

Ácskereső


Ezt a bejegyzés 2020. július 1-jén publikáltuk.