Ezek a kerti bútor trendek hódítanak idén

Nem vagy elkésve, ha most ébredt fel benned a vágy, hogy hozzáláss az erkély vagy terasz ráncfelvarrásához. Még javában tombol a nyár és az elmúlt évek tapasztalatai alapján a vénasszonyok nyara is tartogat majd pár extra hetet odakintre. Lássuk, mik hódítanak kerti bútor fronton!

Mielőtt bele is vágnánk a közepébe, az elsődleges szempont, amit gondolj végig, az a rendelkezésre álló terület mérete. Ha ugyanis egy erkélyről van szó, akkor a praktikus és kevesebb helyet foglaló ötleteinket érdemes szemügyre venned! Ha több négyzetméternyi zöld terület vagy egy kényelmesen nagy terasz van a szemeid előtt, akkor a robosztus darabokat otthonodnak találták ki. Sőt, egyenesen kötelező darabjai, amitől sokkal otthonosabbá válik a placc.  

Ezeket a színeket válaszd! 

A Barbie éve a kertbe is berobbant! Bár a trendek most az élénk színek felé kacsintgatnak, olyan színtartományba érdemes elkalandozni, ami minden évszakban megállja a helyét és amit a sötét tél után, tavasszal is szívesen nézegetnél. Hívogató lehet egy élénk, fiatalos, vibráló szín, de ami most a szemednek jól esik és passzol a hangulatodhoz, a többi évszakban túl harsánynak tűnhet.  Ha mégsem szeretnél lemondani erről a trendről, akkor a kültéri párnák huzatával, kinti szőnyegekkel és pokrócokkal érdemes játszani. Jól mutatnak ezeken a textíliákon a divatos trópusi és azték minták is. Visszafogott színek közül pedig a bézs, szürke és barna árnyalatok húzzák a trendeket. Ha te sem tudsz ellenállni a világos és púderes színeknek, akkor olyan anyagot válassz, ami könnyen tisztítható, hiszen kerti bútor lévén valószínű, hogy előbb vagy utóbb megkínálod egy kis BBQ szósszal vagy megosztod vele a rozédat. 

Változatos anyaghasználat 

Továbbra is a rattan, fa, kő, kovácsoltvas, fém és műanyag a sereghajtók a kültéri bútorok terén. Minden közül talán a műrattan a legidőtállóbb és UV-nak ellenállóbb, amit leginkább a fagytól kell védeni. Ha te a praktikum és hosszú élettartam helyett inkább természetes anyagokkal vennéd körül magad, akkor a felsorolás többi tagjából készült kinti bútorok közül is találsz sok strapabíró megoldást! Sőt, ma már újrahasznosított anyagokból is készítenek műrattan bútort! A fehér fém pedig továbbra is az egyik legelegánsabb megoldás kintre, de ezúttal matt kivitelben.  

Kényelem és kinti oázis 

A pandémia alatt nagy hangsúlyt fektettük otthonunk kényelmére. Szerencsére ez a trend azóta is virágzik. A függő és forgó fotelek, többszemélyes baldachinos francia és körágyak, hintaszékek alapdarabok az udvarra, pláne, ha sok a rendelkezésre álló terület. Emellett a babzsákok is szuper eszközei a kinti pihenésnek, amit a gyerekek is imádni fognak.  

Csak óvatosan! 

A fényvédelemre is fontos hangsúlyt fektetni, főleg, ha hosszú órákat tervezel kint tölteni. A mai napernyők bézs és natúr színekben pompáznak és bohókás, akár kötött bolyhok lógnak le róluk. Az ernyők a vibráló színek trendjébe való bekapcsolódáshoz is szuperek, hiszen izgalmas, egzotikus mintákban is pompázhatnak.  

Matt fekete 

A konyha és fürdőszoba mellett a matt fekete a kertbe is kiköltözött idén! Amennyire sztenderd szín, annyira extravagáns odakint, hiszen itt még új szereplőnek számít. A dzsungel mintával és a kert színeivel nagyon érdekes kontrasztos hatást kelt. 

Előtérben a szórakozás 

A szögletes vonalvezetést az íves megoldások váltják fel. Képzelj csak el egy kör alakú, akár 10 személyes kültéri kanapét, aminek közepén egy közös dohányzóasztal van. Ugye, milyen jó lehet itt társasozni a nyári estéken? A fényárban úszó bútorok is nagy belépői az idei évnek. A LED-es fénycsöveknek köszönhetően bármikor megváltoztathatod a kerti bútorod színét. Élénk színekben kiváló party elem, lágy, meleg árnyalatokban pedig romantikus és meghitt esti kivilágítás. 

 

 

Melyik trend passzol leginkább otthonod és a te személyiségedhez? 

 


Ezt a bejegyzést 2023. augusztus 8-án tettük közzé.