Ezek a téli és karácsonyi dekortrendek 2023-ban

Hangulatos, meleg, nosztalgikus, hívogató, megnyugtató. Ezek a kulcsszavai az idei téli és ünnepi szezonnak lakásdekoráció tekintetében. Lássuk, mikre is gondoltunk pontosan!   

Mielőtt belevágnánk a közepébe szeretnénk felhívni figyelmed erre a korábbi cikkünkre, ahol ahhoz adtunk tippeket, hogyan készítsd fel otthonodat biztonsági és energiahatékonysági szempontból télre. Érdemes átolvasni, hiszen a beázás vagy magas villanyszámla letörheti a dekorálási kedvedet. Készítsd fel otthonod kívül-belül a télre! Most pedig lássuk 2023 telének dekortrendjeit!  

Puha, kényelmes textíliák  

A kasmír, gyapjú, bársony, lenvászon, kötött, fonott és műszőr nemcsak a mi ruháinkon, hanem a paplanok, ágytakarók, ottománok, puffok anyagaiként is jól mutatnak! Szőnyeg és fotel terén a báránybőr is jó választás idén. Játsszunk a különböző textúrákkal! Egy vegyes matt és bársony vagy matt és műszőr keverék párna luxust kölcsönöz a szobának!  

Vegyes színválaszték a dekorban 

Színeket tekintve a föld színei, a kurkuma, a karamell, a rozsda, a fenyőzöld az idei tél slágere. Emellett az arany, ezüst, bronz, rosegold és fehér továbbra is népszerű a klasszikus piros mellett. A 2023-as év színe a Viva Magenta, ami bár első ránézésre inkább a tavasz és nyár árnyalata, egy kis fantáziával télen is belecsempészheted a dekorba, például karácsonyfadíszeken vagy gyertyákon. Ha túl erősnek érzed, az sem baj, idén egyébként is a neutrális színek a tél színei a rikító, vibráló árnyalatok helyett.  

Maximalizmus helyett minimalizmus és személyre szabottság 

A gondosan átgondolt és megkomponált otthonmagazinba illő téli dekoráció helyett idén a minimalista és DIY megoldások a nyerők. A személytelen, tökéletesen kivitelezett dekorációk helyett 2023-ban a személyre szabottság a hívószó és a nosztalgia melegíti fel a téli otthonokat. Most nyugodtan előkaphatod az általános iskolában készített karácsonyi dekorációt, vagy csipeszelj fotókat egy fényfüzérre az év legjobb pillanatairól. Karácsonyi díszekben és dekorációkban is visszaköszön a múlt. A retró inspirálta formák, mint a kazetta, hógömb vagy antik hatású Mikulás fog 2023-ban egy trendi otthon karácsonyfájáról lógni! Élvezd, ahogy a nosztalgia és kellemes emlékek átjárják otthonodat!  

Állatok és kislányos báj 

Karácsonyfadíszeknél maradva két egészen különböző irányba mehetünk el idén, ha divathoz hű fát szeretnénk. Egyrészt az erdő lehet végtelen inspirációs forrásunk úgy, mint havas vagy natúr tobozok, szőrös vagy fényes madárkák. Másrészt szembe menve a fentebb említett neutrális és föld színekkel, a kislányos rózsaszín is az idei dekortrendek közé tartozik, köszönhetően a Barbie évének. Flamingó, fánk, koktél, balerina és még sorolhatnánk, mennyi minden lóghat idén rózsaszínben a karácsonyfáról.  

Illatok és fények 

Nincs téli és karácsonyi dekoráció mindezek nélkül, így idén sem mehetünk el mellette szó nélkül. Továbbra is népszerűek a klasszikus mellett az elektromos és látványkandallók, a földre helyezett óriási, lámpások és gyertyatartók, fényfüzérek és lampionok. Gyertyákat tekintve a viasz- és illatgyertyák helyett szójagyertyákat vagy LED-es gyertyát válassz! Ha pedig te is azoknak a táborát erősíted, akik szerint a lakásnak minden évszakra megvan a saját illata, akkor a mézeskalács, narancs, fenyő, szegfűszeg, vanília, karamella, alma-fahéj és szilva-fahéj közül válassz!  

Szerinted melyik a 2023-as év legizgalmasabb téli trendje? Írd meg nekünk kommentben! 

 


 Ez a bejegyzést 2023. november 11-én tettük közzé.