Ezekért a fürdőszoba tippekért egy életre hálás leszel!

Egy felújítást jó esetben inspirálódás, tapasztalatcsere, alapos utánajárás előz meg. Azonban laikusként elképzelhető, hogy nem mindenre terjed ki a figyelmünk. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amelyek a segítségedre lehetnek a fürdőszoba felújításának megtervezésekor, hogy hosszú távon elégedett lehess a végeredménnyel!

 

Ne spórolj jelentéktelen négyzetmétereken! 

Biztos te is láttál már példát arra, hogy egy fürdőszobában a falicsempét nem burkolták fel teljesen a mennyezetig vagy a tető ferde falsíkjáig. Ezt a régi időkben takarékoskodással magyarázták leginkább, ennyivel kevesebb alapanyagot használtak fel. Ugyanakkor hosszú távon ez akár problémához is vezethet, hiszen a burkolat nélküli, festett falfelület átnedvesedhet a fürdőszobában lévő magas páratartalomtól, rosszabb esetben a penész is könnyebben megjelenhet. Olyan példát is látni, ahol a falicsempe magasságát nem hangolták össze a beépített fürdőkád méreteivel. Ebben az esetben egy magasabb ember, álló zuhanyzás közben könnyen a festett falat fröcsköli le a testéről visszaverődő vízsugárral. Biztosan megéri spórolni ezen a néhány négyzetméteren, ha a manőver ráfizetéssel járhat? Ráadásul sokkal egységesebb, teljesebb az összkép, ha az egész falat leburkoljuk. Háziasszonyoknak pedig az is fontos szempont, hogy egyszerűbb a csempe takarítása is. 

 

A burkolatváltással légy óvatos! 

Érdemes – különösen annak, aki nem tudja elképzelni, hogy milyen lesz a valóságban, amit kifundált - fürdőszobaszalonban vagy lakberendezővel/belsőépítésszel látványtervet készíttetni. Bár ez plusz költséggel járhat, de megmenthet egy csalódástól, amit akár évtizedeken keresztül nap mint nap nézegethetnél. Lehetséges, hogy az elképzeléseid szerint többféle burkolat is jól néz ki egymás mellett, azonban a valóságban, nagy felületeken káoszt, zsúfoltságot okozhat, ami a komfortérzet rovására mehet. Ráadásul a trendek jönnek, mennek, ezért is érdemesebb inkább egy, maximum kétféle burkolatot felrakni a falakra. 

furdoszoba-ID10156117_XXL 

Ne a nagy mintákkal és a méretekkel vigyél életet a helyiségbe! 

A fürdőszobák általában kisebb alapterületi helyiségek, hiszen a plusz négyzetmétereket inkább a lakás több részének szánjuk. Különösen tetőtéri fürdőszoba esetén, ahol a tető ferde síkja is levesz a térből, fontos szempont a burkolat megválasztásakor, hogy inkább a szellős, tiszta képre törekedjünk. Nem érdemes nagy, és főleg többféle mintával, dekorcsíkkal és mozaikkal összehúzni a teret! Amellett, hogy ezek nagyon hangsúlyosak, korántsem időtállóak. Így lehet, hogy idén még tetszik, de jövőre már ódivatú hatást kelt. Ha az egyéniségedhez és a lakáshoz is illik az extravagancia, válassz egy hangsúlyos csempét és mellé valami semlegesebbet, de semmiképp ne kísérletezz több hangsúlyos burkolattal, mert megtöri a harmóniát és optikailag zsugoríthatja a teret. 

 

Neked is van egy jó tipped? Írd meg kommentben! 

 


Ezt a bejegyzést 2023. március 31-én tettük közzé.