Felújítás 6 nap alatt

Egy tetőfelújítás hosszú folyamat lehet, a modern technológiák azonban jelentősen megkönnyíthetik a munkálatokat. Így történt az érdi kockaház esetében is, ahol mindennel együtt 6 napot vett igénybe a bontás és az építés.

A kockaházak aranykorukat élik napjainkban: egyszerű, de nagyszerű épületek minőségi anyagokból, ráadásul egy kis felújítással kiválóan illeszthetőek a mai modern, letisztult trendekhez. Kotrics Gábor BMI Bramac Rendszermesternek köszönhetően az érdi kockaház egészen új megjelenést kapott. 

A felújításnak nem kell a család életét megkeserítő folyamatnak lennie: egy tetőtervező programban előre megnézhetjük, hogyan fog majd kinézni az új tetőszerkezet a felújítani kívánt házon, az ácsszerkezetet pedig már a munkálatok megkezdése előtt legyártják, és nincs más dolgunk, mint kijelölni a felújítás kezdődátumát. 

A Rendszermester már a bontást megelőzően felmérte az épületet a Leica 3D Disto mérőműszer segítségével, majd az így kapott mérési adatokból tervezte meg az új tetőszerkezetet, amely már az udvaron belül volt, miközben a régi tető még nem volt lebontva.  

 

Megújult megjelenés  

„Április végén rendeltük meg az ügyfélnek a tetőcserepeket – azzal kerestek meg, hogy mindenképpen BMI Bramac Római Star modellt szeretnének antracit színben, elegáns megjelenése miatt. (…) Mindennel együtt 6 napot vett igénybe a bontás és az építés. – mesélte Kotrics Gábor Rendszermester. 

Ezúttal nemcsak a ház teteje kapott új életet, de a padlásszerkezet is átalakult, a feljutás így az eddiginél sokkal kényelmesebb a lakók számára. Mindenképpen teljes tetőcserét szerettek volna, ami ráadásul költséghatékony megoldásnak bizonyult.  

 

A zökkenőmentes felújításhoz előre tervezésre van szükség, illetve egy megfelelő szakemberre, aki elképzeléseinket valóra is tudja váltani. 

 

Az energiaválság „nyertesei” 

Az energiaárak növekedésének köszönhetően számíthatunk a Kádár-kockák másodvirágzására. A szakértők szerint a nagy belmagassággal rendelkező polgári lakásokkal és házakkal szemben a kockaházak tulajdonosai „nyertesnek” érezhetik magukat az energiaválság időszakában, ugyanis ezeknek az épületeknek az energiafelhasználása jelentősen kisebb. A piac várhatóan reagálni fog a változásokra, és megnő majd a Kádár-kockák iránti kereslet, hiszen lényegesen olcsóbb lesz a fenntartásuk. Ha még többet szeretnél megtudni, látogass el a kockahazteto.hu oldalra, ahol még több kockaházas esettanulmány érhető el!

 

bramac-tetotervezo

 


Ezt a bejegyzést 2022. november 30-án tettük közzé.