Funkcionális és hangulatos erkélyek

Az utcákat járva gyakran látni kihasználatlan, méltatlanul elhanyagolt erkélyeket. Pedig milyen szerencsés az, akinek megadatik egy balkon! Szerencsére azért ellenpéldákkal is találkozhatunk, ezekről olvashatsz a folytatásban.

A home office világában, de azon túl is, igazi áldás, ha lehetőséget teremthetünk arra, hogy kiüljünk a friss levegőre. Kisebb, szűkösebb erkélyt is berendezhetünk funkcionálisan, csak az alapterület által megengedett méretű asztalt és hozzá kényelmes széket, székeket érdemes választani. Ezek vásárlásakor bátran próbálj ki több opciót, és képzeld el, hogy azon túl, hogy a szemeidnek megfelelő látványt nyújtanak-e, praktikusak-e és kényelmesek-e is egyúttal, alkalmasak-e arra, hogy akár órákat ücsörögj rajtuk/mellettük! 

oazis-az-erkelyen

Az ülőalkalmatosságon túl, ha teheted, dobd fel a rendelkezésre álló helyet zöld növényekkel és/vagy virágokkal! Ezek a kíváncsiskodó szempárok elől is menedéket nyújthatnak számodra, de egyúttal buja, üdítő oázisként is funkcionálnak. A növények nyugalmat árasztanak, a virágok színpompája pedig jó hangulatot teremt és szemet gyönyörködtető látvány is egyúttal. 

panorama-terasz

Az erkélyed azonban ennél is több szerepet tölthet be. Egyre elterjedtebb a panoráma nyílászáró, amikor gyakorlatilag az erkély egész hosszában elhúzható üvegtáblákat, üvegajtókat építenek be. Ezzel nemcsak optikailag tágítják a belső teret, de megteremtik annak lehetőségét, hogy az erkéllyel kibővítsék a szobát, elmosva így a bel- és kültér éles határát. 

 

velux-cabrio-ID10093659_523088-01_MeudonAprès-57

 

Azonban azoknak sem kell elkeserednie, akiknél az eddig említett erkélyek kialakítására valamiért nincs mód. Egy ugyan kompromisszumos, de annál izgalmasabb tetőtéri megoldás lehet a VELUX CABRIO®, ami gyakorlatilag egy panoráma kilátást eredményező, erkéllyé alakítható (nyitható) tetőablak. Ebben a bejegyzésben olvashatsz róla bővebben: Erkély a háztetőn? 

 


Ezt a bejegyzést 2022. június 9-én tettük közzé.