Hogyan csempésszük be a tavaszt a gyerekszobába?

Te is azok közé tartozol, akik szívesen öltöztetik a lakást évszaknak, ünnepnek, szezonnak megfelelően? Ebben a bejegyzésben a tavaszi dekorációval foglalkozunk. Azon belül most elsősorban a gyerekszobában merülünk el, így igyekszünk biztonságos, gyerekbarát lehetőségeket ajánlani.

 

Tökéletesen érthető, ha időről időre frissíted az otthonod hangulatát változatos kiegészítőkkel. Így nagyobb átalakítás nélkül is újdonságot varázsolhatsz a lakókörnyezetedbe. Alapvető igényünk, hogy azokban a terekben, ahol sok időt töltünk, jól érezzük magunkat. Kellemes legyen az ott- tartózkodás, legyen szó aktív vagy passzív tevékenységről. 

Igaz ez a gyerekek szobájára is, hiszen ők az alváson kívül ott játszanak, tanulnak, gyakorolnak, olvasnak, hódolnak a hobbijuknak. A dekoráció, hangulat megújításához hagyatkozhatsz a gyerkőc kedvenc meséjére, hősére, zenekarára, de akár az évszakokból is meríthetsz ötleteket. 

Lányos szobába rakhatsz be friss, vágott, cserepes vagy akár művirágot. Élő növény esetén érdemes tájékozódni a különböző fajtákról, nehogy mérgező /káros legyen a vele egy légtérben való tartózkodás. Ebben a korábbi írásunkban bemutattunk pár növényt, amit bátran tehetsz a tetőtérbe! A zöld növényekkel, levelekkel, levélmintákkal, indákkal a fiús szobát is üdébbé, tavasziassá varázsolhatod.  

De nemcsak a zöldek és a virágok a tavasz névjegyei: ne feledkezzünk meg a madarakról és a napsugárról sem! Ezek is gazdag motívumkészletet jelentenek dekorációs szempontból. Egy szép gólya, rigó vagy bármilyen énekesmadár igazi éke lehet a szobának. Kereshetsz ilyen díszpárnahuzatot vagy akár elkészíthetitek együtt is! Egy semleges színű huzatra ti is nyomtattathattok egyedi fényképet, amit közösen is kiválaszthattok. A tavasz világos színeit ágyneművel, ágytakaróval, díszpárnával, függönyökkel is becsempészheted a szobába.  

elvontkartya_1140x550

De akár egy saját absztrakt festmény is jól mutathat a falon, színes vagy fekete képkeretben. Ez is lehet egy közös kreatív program, festhettek közösen egy gyönyörű képet, amire nemcsak azért lesz öröm ránézni, mert színeiben frissességet ad a szobának, de felidézi az aktív közös időtöltés is, amikor elkészült. 

Készíthetsz egy fotófalat is, ahol például az évszakoknak megfelelően cserélitek le a képeket. Tavasszal előkerülhetnek a közös kirándulások, utazások, séták, sportolásról lőtt pillanatfelvételek, egy-egy emlékezetes tájkép, panorámafotó. 

Tükrökkel, fényfüzérekkel pedig még világosabbá teheted a helyiséget. 

A tavasz legnagyobb ünnepe a húsvét. A nyuszi, a tojás, a kiscsibe további dekorációs elemek lehetnek. Például egy vázában elhelyezett barka ágra ráaggathatsz hímestojásokat. 

 

Neked még milyen tavaszi ötlet jut eszedbe? Írd meg nekünk! 

 


Ezt a bejegyzést 2022. április 9-én tettük közzé.