Hogyan javítsd otthonod energiahatékonyságát és csökkentsd a rezsit?

Tudtad, hogy a tetőablakok élettartama 25-30 év? A mai, modern ablakok fejlettebbek, mert jobb az energiahatékonyságuk és a hőszigetelő képességük. Ha otthonodban a tetőablakok már jócskán betöltötték a nagykorúságot, sőt közelebb billentek a 30-hoz, valószínűleg már nem tudják az elvárt minőségben ellátni a funkciójukat, ezért elérkezett az csere ideje! 

Mikor és miért van itt a tetőablak cseréjének ideje? 

Az újgenerációs tetőablakok közül a legalapvetőbb termékek is jobb minőségűek elődjeiknél. Ha például egy régi VELUX tetőablakot lecserélünk a legalacsonyabb árú VELUX Standard tetőtéri ablakra, a hőveszteség 54%-kal, a fejlettebb Standard Plus ablaknál pedig 60%-kal csökken. Azért ez nem mindegy, igaz? 

tetoablak-csere-bovitessel

Ha a tetőablak hőszigetelő képessége nem megfelelő, akkor aránytalanul megnőhet az energiapazarlás a tetőtérben és a vele járó költségek is elszállnak. Bár a korszerűsítés is kiadás, viszont ez gyakorlatilag egy megtérülő befektetés lesz a fűtésre fordított költségek csökkentése miatt. 


Bár azt gondolhatnánk, hogy a tetőtéri ablakok cseréje felfordulással és sok kosszal járó hosszas folyamat, de egy jó szakember 1-2 nap alatt, különösebb káosz nélkül ki tudja cserélni az ablakokat. Ha fontolóra veszed a csere lehetőségét, érdemes megnézned, hogy a nálad lévő tetőablak gyártója kínál-e értékesítési utáni szolgáltatást a vevői számára. Például a VELUX Vevőszolgálat készségesen segít a vevőknek hasonló esetekben is. Elérhetőségüket itt találod: VELUX tetőablakok és árnyékolók bemutatóterem és vevőszolgálat 

Gondoltad volna, hogy életünk kb. 90 százalékát zárt térben töltjük? Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy megteremtsük a jólét feltételeit az otthonunkban. Például minél több napfényt és friss levegőt engedjünk be, mert ezek nélkülözhetetlenek egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz.  

Ha felmerül a tetőablak cseréje, érdemes elgondolkodni, hogy a méretazonos csere helyett nagyobb modellt vagy akár több tetőablakot válasszunk annak érdekében, hogy növeljük a természetes megvilágítás lehetőségét. 2 vagy 3 tetőablak hozzáadásával kétszer vagy akár háromszor annyi nappali fényt engedhetünk be a térbe. 

Szintén az új, modern ablakok mellett szól, hogy az elmúlt évtizedekben bővült a termékkínálat.  Például manapság többféle nyitási módot, üvegezést, külső és belső felületképzést választhatunk igény szerint. Továbbá minden VELUX tetőtéri ablak beépített szellőzőkkel és biztonsági üvegezéssel is kérhető. Válassz olyan tetőablakot, amelyik megfelel az igényeidnek és tökéletesen passzol az otthonodba! A párától pedig elbúcsúzhatsz. 

Javasoljuk, hogy új tetőablakaidat külső redőnnyel, hővédővel vagy belső árnyékoló rólóval szereld fel. A külső védelem segít a nagy nyári forróságot kint tartani, és teljesen besötétítik a teret, amikor arra szükség van. 

tetoablakcsere-ID10143229_XXL

Összességében a változások jók, és mivel a múltban már kipróbáltál valamit, ma már tudod, mire van igazán szükséged. Akkor miért is halogatnád a változtatást? Az új nyílászáróknak köszönhetően szebb lesz a helyiség, jobb lesz a beltéri levegő minősége, javul a hőszigetelés és a hőkomfort, és a fűtési/hűtési költségek csökkennek. 

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 19-én tettük közzé.