Hogyan védekezhetünk a rovarok ellen a tetőtérben?

A jó idő beköszöntével nemcsak a forróságot szeretnénk kívül tartani, hanem bizony a szúnyogokat, legyeket, darazsakat, éjjeli lepkéket és folytathatnánk a sort a betévedő “vendégeinkről”. Talán nem olyan egyértelmű, pedig már alap kiegészítőnek számít: a VELUX tetőablakokhoz szúnyogháló is társítható. Be is mutatjuk, olvass tovább!

Ahol tetőtéri ablakod van, ott a VELUX szúnyogháló ideális tartozék lehet, legyen szó tetőtéri fürdőszobáról, hálóról, gyerekszobáról, nappaliról, konyháról, dolgozóról vagy akár edzőteremről. A szúnyogháló használatával bármely évszakban zavartalanul szellőztethetsz és élvezheted a nyitott ablakokon beáramló friss levegőt.  

Könnyen felszerelhető és kezelhető, és minden VELUX belső vagy külső hővédővel kombinálhatod. A tetőablakhoz tervezett szúnyoghálót le- és fel tudod húzni. Ennek köszönhetően, amikor nincs rá szükséged, akkor a rolódobozban elrejtve tárolhatod. Dizájnja modern, fehér színű sínnel készül, így tökéletesen illik a tetőablakokhoz és bármilyen miliőhöz. 

feher-keret-144865-01-XXL 

A lehúzhatóságot lehetővé tevő oldalsó sínpár és a felső rolódoboz anyaga alumínium, így nemcsak esztétikus, hanem időtálló és könnyen tisztítható. A háló maga tartós, PVC-vel bevont, átlátszó anyagból készült, hogy zavartalan maradhasson a kilátás. Az ablak kitárását nem akadályozza meg a háló, ugyanis az ablaknyílás belső tetősíkjára kerül, így addig kinyitható. A felnyíló ablak teljesen, a billenő tetőablak pedig (a tetőszerkezet vastagságától függően) kb.  20 centiméterre nyitható és stabilan rögzíthető.  

nyitott-tetoteri-ablak-144873-01-XXL 

A szúnyogháló kezelése könnyű, egyszerű, manuálisan, kézi működtetéssel irányítható. Persze elképzelhető, hogy a tetőablak vagy annak a teteje, így a hálótartó tok is magasabbra került, amit kézzel nem érünk el. Ilyen esetben távnyitó rúd segítségével tudjuk a szúnyoghálót le- majd felhúzni.  

A szúnyogháló utólag is, és egyszerűen felszerelhető. Ehhez azonban pontos méretlevétel szükséges. Fontos, hogy ne az ablakot mérjük le, ugyanis a szúnyogháló nem az ablakra, hanem a falra lesz felfúrva. Az ablaknyílást kell a két oldalán lemérni pontosan! Ha a tetőablak alatt térdfalablakod is van, annak hosszúságát is hozzá kell adni a tetőablak hosszához. 

terdfalas-ablak-meretvetel-140985-03-XXL.tif 

Ezen az oldalon találsz videós és szöveges útmutatót ahhoz, hogy hogyan kell levenni a méretet az ablaktípusnak megfelelően, de az alábbi videó is a szemlélteti:

 

Sőt, az itt elhelyezett kalkulátor segítségével meghatározhatod, hogy mennyibe fog kerülni a szúnyogháló! 

 

A szúnyogháló anyaga a szennyeződésekkel szemben is ellenálló, ezért alkalomszerűen tisztíthatod nedves törlőkendővel vagy szivaccsal. Az anyagba beivódott port óvatosan ki is porszívózhatod, a kárpittisztító porszívó fejével. 

 


Ezt a bejegyzést 2021. július 2-án tettük közzé