Így lesz a napsütésből energia

A Nap itt van velünk, ezért kézenfekvő, hogy hasznosítjuk az energiáját. A világon évről-évre egyre több napelemet telepítünk, itthon pedig a több mint százéves Terrán napelemes tetőrendszerével kínál saját megoldást a zöldenergia-termelésre.  

 

Energiát termel nekünk 

A Napnak köszönhetően energiát biztosíthatunk bolygónknak hő és fény formájában. Ezt nevezzük napenergiának. 

A napenergiát passzív és aktív formában is felhasználhatjuk. A passzív forma elsősorban építészeti megoldásokat jelent: tájolást, árnyékoló rendszereket, építő – és szigetelő anyagok felhasználását. Az aktív hasznosítás során – naperőművek, napkollektor, napelemek – a napenergiát hő formájában hasznosítjuk, vagy villamos áramot állíthatunk elő belőle. 

Az emberiség energiaigénye folyamatosan nő, a klímaváltozásért és az üvegháztartású gázok kibocsátásáért mi vagyunk a felelősek, ezért kézenfekvő és környezettudatos választás, ha a napenergiát hasznosítjuk. 

 

Generon: zöldenergia-termelés otthon 

A Terrán Generon abban egyedi megoldás, hogy minden cserép külön szolárpanelként működik. Kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, nincs szükség áttörésre. A prémium megjelenését annak köszönheti, hogy a tető síkjába tökéletesen illeszkedik. 

A szélsőséges időjárás ellen a Generon edzett üveglapjai maximális védelmet nyújtanak. Kánikulában sem melegszik fel, köszönhetően annak, hogy a megépített cseréphéjazatok mögött egy minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrést szükséges biztosítani, amelyben a cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít. A napelemek felhős időben, amikor részterhelésen vannak, akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni. 

Akkumulátorok segítségével nemcsak a hálózattól tudjuk függetleníteni magunkat, hanem biztosíthatjuk az energiát azokra a napokra is, amikor kevesebb a napsütés. Az akkumulátorok többórányi megtermelt villamos energia tárolására alkalmasak. Abban is segítenek, hogy az energiatermelés és -felhasználás közötti időkülönbséget áthidalhassuk. 

terran-generon-banner-2


Ezt a bejegyzést 2023. április 18-án tettük közzé.