Inspiráció, tervezés és megvalósítás a BMI Magyarországgal

Legyen szó építkezésről vagy tetőfelújításról, a munkálatok jelentős részét megkönnyíti, ha egy alapos tervezési fázist iktatunk be már a projektünk legelején.

Mi tartozik a tervezés folyamatába?

  • Az elvégzendő munkálatok tételes összeírása,
  • a hozzájuk rendelt költségvetés megbecslése,
  • a szükséges engedélyek beszerzése,
  • a szakemberek referenciáinak összegyűjtése,
  • a tökéletes alapanyagok és rendszerelemek kiválasztása,
  • illetve az aktuális kedvezményekről és pályázatokról való tájékozódás.

 

 

Hogyan is lássunk neki?

Egy új tető megtervezéséhez több út vezet attól függően, hogy deduktív vagy induktív technikákra hagyatkoznánk szívesebben.

 

Az induktív tervezés

Szeretsz böngészni, keresgélni, elveszni a részletekben? Akkor vágj bele a tervezés egyik legizgalmasabb szakaszába: az inspirálódásba!

Mivel a bal agyféltekénk a részletekbe menő számolások miatt az egész tervezési folyamat alatt igen aktív lesz, mi most a térlátásunkat is biztosító jobb agyféltekét hívjuk életre! Ennek köszönhetően látjuk összefüggéseiben a dolgokat, miközben segít nekünk kreatívan gondolkodni és intuitívan cselekedni.

 

Az inspirálódás – vizuális tervezés

Ahhoz, hogy vizualizálhassuk, mit is szeretnénk elérni, érdemes összegyűjtenünk képeket és mappákban rendszerezni azokat: tetőcserép stílusokat és színeket, előtte-utána fotókat korábbi felújításokról, látványterveket, vagy épp a folyamatot megkönnyítő tippeket! Ehhez hasznos segítséget nyújthatnak azok a felületek, ahol fókuszban vannak a képes tartalmak, mint például az Instagram vagy Pinterest oldalak.

insta2_profil

A BMI Magyarország Instagram oldalán inspirálódhatsz például Kozák Danuta olimpikon kajakozó tetőfelújításából, de azt is megnézheted, hogyan válhatnak a régi kockaházak modern otthonná.

A BMI Magyarország Pinterest oldalán az ihletadó megvalósítások és kisokosok egész kavalkádjával találja szembe magát az ide látogató. A rendszerezésen kívül a Pinterest vizuális kereső funkciójával egy szempillantás alatt hasonló ötleteket fedezhetsz fel.

pinterest-gep 

A deduktív tervezés

Szeretnéd már a tervezés elején látni az összképet, és majd később törődnél az apróbb részletekkel? A BMI Tetőtervező alkalmazásával árnyalt képet kaphatsz arról, milyen tető illik hozzád, és megnézheted, hogy az igényeid alapján milyen tartozékokra lesz még szükséged.

A fenti tervezési módszerek mindegyikét érdemes végigjárnod, az ötletekből pedig akár kollázst is készíthetsz magadnak: tedd egymás mellé a kiválasztott színmintákat, házakat, tetőformákat, jegyzeteket, hogy még könnyebben el tudd képzelni, milyen lenne a végeredmény!

bramac-ig


Ezt a bejegyzést 2022. február 22-én tettük közzé.