Álomszép modern, minimal stílusú fürdőszoba

Lakberendezőnk tollából már megismerhetted a minimalista stílust. Elevenítsük fel: egyszerűség, letisztultság, harmónia, világosság, levegősség, szimmetria és az elegancia. Ebben a bejegyzésben néhány lélegzetállító modern fürdőszobát veszünk górcső alá!

 

Ahogy szakértőnk is fogalmazott ezt a stílust a funkcionalitás és szépség együttesen jellemzi. Kiemelt képünk is igazolja, hogy a rendezettség alapfeltétele, szereti a nagy tereket. Igaz, sajnos itthon ritka, hogy egy fürdőszoba hasonló nagyságú legyen. Szintén jól szemlélteti a fenti fotó, hogy bár alapvetően a világos dominál benne, mégis vegyíthetünk benne más színeket, árnyalatokat, ami oldhatja a fehér ridegséget.  

minimalista-furdo-ID10117343_146416-01-XXL 

A következő képen a stílusra jellemző magasfényű fürdőszoba bútort emelnénk. A türköződő, fényes felületek a különböző helyiségekben is megjelenhetnek – a fürdő mellett jellemzően a konyhában és a nappaliban köszönnek vissza. Szereti az üvegfelületeket is, ezért a fürdőben érdemes üvegparavánt használni. A króm és egyáltalán a fémek passzolnak a minimalizmushoz, ezért kiegészítőként merjük használni őket. 

Belsőépítész szakértőnk azt javasolja, hogy amennyiben kisebb a tér, úgy inkább a fehér és a világos színek meleg árnyalatait válasszuk. De ha lapostetős felülvilágítókkal vagy tetőablakokkal tudjuk növelni a természetes fény mennyiségét és nagyobb a helyiség, használhatunk hidegebb árnyalatokat is. A kettőnél több és az élénk színeket viszont kerüljük, ha minimalista fürdőre vágyunk! 

Mivel a szellősség jellemzi, a fürdőt úgy érdemes kialakítanod, hogy ne zsúfold tele bútorokkal. A tárolást lehetőleg zárt szekrényben old meg. Látható helyre csak a legszükségesebb tárgyakat helyezd el. Pont a kevés kiegészítő miatt talán üres lesz a hatás. De ez elkerülhető! Oldhatod például egy szabadonálló fürdőkáddal. 

 

A stílusról itt olvashatsz bővebben: A minimalista stílus  

Ha pedig megnéznél még néhány fürdőszoba inspirációt, nézd meg ezeket az írásainkat is: 

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 13-án publikáltuk.