Ismerd meg tetőbe illeszthető ablakok fajtáit!

Az ablakok az épületszerkezetek fontos elemei. Általuk jut be a természetes fény és a friss levegő, biztosítva a lakók jó közérzetét, ideális körülményeit. Az ablaktípusokból óriási kínálat áll rendelkezésre a különböző funkciók szerint. Ebben a bejegyzésben most összegyűjtöttünk néhányat: megismerheted többek között a lapostetőbe illeszthetőt és a 2- vagy 3-rétegű üvegezésűek előnyeit is.

 

Lapostetős felülvilágítók 

A lapostetőbe illeszthető ablakok modern és áramvonalas megjelenést adnak az épületnek. A tetőfelülettel egy szintbe helyezhetők, beépítésükhöz nincs szükség további területre a tetőből. Növelik a beáramló természetes fény mennyiségét és a szellőztetés hatékonysága, páratlan kilátást nyújtanak az égboltra, és kiváló tulajdonságaiknak köszönhetően a hőszigetelés hatékonyságát is növelik. Két- vagy háromrétegű üveggel készülnek, így télen a hideg kint marad, a belső térben lévő meleg pedig nem illan el; nyáron pedig pont fordítva, tehát megakadályozza a felmelegedést, segít megtartani a kellemes belső klímát. A hőszigetelés mellett tompítják a beszűrődő zajokat, hangokat is. Többféle méret és típus elérhető belőlük. 

lapostetos-felulvilagito-ID10156640__KAB8222--2004 

Két- vagy háromrétegű üvegezésű ablakok 

A kettő- vagy háromrétegű üvegezésű ablakok méltán népszerűek, és már régóta elérhetőek. Az extra üvegrétegek kiváló hőszigetelést nyújtanak és védelmet biztosítanak a külső zajok ellen. Különféle kivitelben és stílusban kaphatók, beleértve az alsó- és felsőkilincses változatokat is. Így bármilyen lakberendezési stílushoz tökéletesen passzolnak, és a térdfal magasságának megfelelő verzió választható. A több üvegréteg ellenére ezek az ablakok is könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. Az üvegrétegeket tömítés veszi kerül, ami megakadályozza a por és szennyeződés felhalmozódását a paneleken belül. Így az ablakok hosszú ideig átlátszóak és tiszták maradnak, és akár évtizedekig kiszolgálják a lakók kényelmét és biztonságát. Ettől lesz bármelyik típus költséghatékony választás! 

haromretegu-tetoablak 

Tetőerkély 

A VELUX tetőerkély pazar panorámát biztosít, és természetes fénnyel árasztja el a teret.  A padlótól a mennyezetig érő kilátással kapcsolatot teremt a külső környezettel.  A különleges műszaki megoldásnak köszönhetően, ha akarod tetőerkély, ha akarod tetőablak.   

tetoerkely-ID10125221_149931-01-XXL 

Ahogy a fentiekből is láthatod, a lakók kényelmének, biztonságának és jólétének biztosításához megfelelő ablaktípust célszerű választani.  A cikkben felsoroltak csupán néhány típus, amit célszerű megismerni a tervezéskor. A blogon számos további tartalmat találsz ahhoz, hogy alapos kutatást végezhess. Ismerd meg a lehetőségeket, használd a VELUX Virtuális Bemutatóterem vizualizációit, és kérd szakember segítségét! 

Ezzel a megközelítéssel biztos lehetsz benne, hogy a legmegfelelőbb ablaktípust választod ki, amelyik megfelel az igényeidnek és ár-érték arányban is a legjobb megoldás! 

 

Ha tovább olvasnál a témában, nézz szét az Ablak a tetőbe menü tartalmai között! 

 


Ezt a bejegyzést 2023. június 6-án tettük közzé.