Karácsonyi hangulat a tetőtérben

Eláruljuk, mi nagyon szeretjük az év utolsó hónapját, hiszen ilyenkor izgalmas, meghitt ünnepi köntösbe öltöztethetjük otthonunkat. Előkerülnek a csillámló díszek, a fényfüzérek és a fűszeres illatok. Ha te is a „karácsodálók” táborát erősíted, olvass tovább és ismerd meg tetőtérbe szóló dekorációs tippjeinket!

Az utolsó negyedév a legtöbb munkahelyen fokozott igénybevételt tartogat, ráadásul ez a 2020-as év sok-sok bizonytalansággal, félelemmel, veszéllyel fenyegetett mindannyiunkat. Érthető, hogy elfáradtunk szellemileg, lelkileg és testileg is. Azonban az utolsó hónap, a december mindig a visszaszámlálásról, a készülődésről, az ünnepekről szól. Bár lehet, hogy az idei karácsony más lesz, mint az eddig megszokottak, esetleg nem tudjátok a családdal közösen megünnepelni, de a saját otthonotokban most is megteremtheted az ünnepi hangulatot! Mutatjuk a csillámló dekorációkat!

 

Tetőablak lefújása hóspray-vel

Mielőtt kiválasztod, hogy rénszarvast, hópelyhet, fenyőfát, kis csengőt vagy más mintát fújsz az ablakra, érdemes ablakpucolással kezdeni! Az ablaküveget kívülről és belülről is tisztítsd meg, és törölgesd át a kereteket is! Ha ez megvan, készíts vagy válassz sablont, és már mehet is a fújás!

 

Mézeskalács füzér az ablakkilincsre

Egyre elterjedtebb itthon is a mézeskalácssütés. Azonban ezt nemcsak fogyasztás céljából készíthetjük el, hanem dekorálhatunk is vele! Egy szép szalagra felfűzve vagy felragasztva a tetőablak éke lehet!

mezeskalacs-ablakdisz-130282-01-XXL-1

A mézeskalács figurák mellett gyakorlatilag bármit fellógathatsz a kilincsekre. Mutatunk még néhány inspirációt!

sajat-keszitesu-diszek-ablakra-130276-01-XXL-1

karacsonyi-dekoracio-130284-01-XXL-1


Adventi kalendárium

Nem csak a gyerekek kiváltsága! Magadnak, párodnak is készíthetsz vagy vehetsz adventi kalendáriumot. Ezzel egyrészt a visszaszámlálást jeleníted meg vizuálisan, másrészt apró figyelmességekkel kényeztetheted a tulajdonosát! Ha a tetőablakba teszed, olyan dolgokat válogass bele össze, amik nem olvadnak el a téli napsütésben!

 

Fényfüzérek, fényhálók, világítótestek

Nincs karácsony Kevin nélkül, de fényfüzér nélkül sem! Gyakorlatilag bárhova elhelyezheted: ablak- vagy ajtó köré, polcra. Tetőtérben izgalmas megoldás lehet, ha hálós fényfüzért választasz és a ferde tetőre rögzíted. A fénypontokat összekötő részekre további dekorációt helyezhetsz el: polaroid fotókat, apró díszeket, szalagokat. Fényfüzért csak megbízható forgalmazótól vásárolj! Ügyelj arra, hogy LED izzókat tartalmazzon, mert ezek hosszabb életűek és nem melegszenek fel, így kevésbé balesetveszélyesek.

Bár nem kimondottan tetőtéri tippek, de a tető alatti térben is jól mutatnak a következő ötletek.

 

Kopogtató, asztaldísz, adventi koszorú

Akár kívülről, vagy ha ahhoz nem adottak a lehetőségek, belülről is dekorálhatod a bejárati ajtót, vagy a lakás ajtóit. Virágosnál, bevásárlóközpontokban is beszerezheted készen, vagy ha az alapanyagokat veszed meg, magad is elkészítheted otthon. Célszerű olyat választani vagy összeállítani, melynek alkotóelemei tartósak, így akár több évig is a bejárat éke lehet. Az étkezőben, dolgozóban és a konyhában is jól mutat az asztalon. Alá választhatsz az ünnephez illő motívumokban és színekben pompázó futót vagy terítőt. Talán ez az az időszak, amikor nem kell figyelembe venni, hogy a kevesebb néha több.

 

Illatgyertyák, mécsesek

A fahéjas, fűszeres, almás, mézeskalács, fenyőillatok mindenkit rabul ejtenek. Ráadásul nem csak a szaglószervünkre hatnak: a pislákoló fényforrások nyugtató hatásúak. Bátran használd őket otthon munkavégzéskor, olvasáskor, pihenéskor, ugyanis a koncentrációt is segíthetik. Két dologra azonban ügyelj: soha ne hagyd égve felnőtt felügyelete nélkül a gyertyákat, illetve a használatuk után tárd ki az ablakokat és alaposan szellőztess ki!

 

Mikulásvirág, téli növények

A piros mikulásvirág, a bogyós ágak üde színfoltjai lehetnek a lakásnak a téli szürkeségben. Válassz hozzájuk színben illó kaspót, vázát. Ma már a kerámiákból is széles ünnepi választék érhető el, így ezek gondos összeválogatásával is tovább fokozhatod a mesebeli hangulatot!

 

Karácsonyfa, grincsfa

Természetesen nem hiányozhat a karácsonyfa vagy a grincsfa sem! Ma már gyönyörű műfenyőkínálatból is választhatsz, ha a vágott fának nem vagy híve és tudod hol tárolni. Összeállításuk egyszerű, és további előnyük, hogy nem kell rajtuk faragni, nem hullajtják levelüket. Bár árban magasabb kategóriát képviselnek a minőségi műfenyők, de ezeket akár 5-10 éves élettartamra tervezték, így sok-sok karácsonyra előveheted és feldíszítheted.

 

+Tipp: Akár a gyerkőcökkel közösen, akár a pároddal vagy csak egyedül is meghitt, lelassító tevékenység lehet, ha saját kézzel is készítesz dekorációt. Ez lehet akár asztali dísz, adventi koszorú, kopogtató, karácsonyfadísz vagy ablakdekoráció, a lehetőségek végtelenek! Csak egy kis kreativitásra, némi alapanyagra és kézügyességre van szükségetek!

 

Te már feldíszítetted a lakást?

 


Ezt a bejegyzést 2020. december 16-án tettünk közzé.