Készítsd fel a teraszt a nyári estékre!

Hosszabbodnak a nappalok, melegednek az esték, kezdődnek a grillpartik és az éjszakába nyúló italozós, beszélgetős, baráti összejövetelek. Lélekben már mind felkészültünk ezekre. Na, de hogy áll a teraszod? Mutatjuk, szerintünk mitől lesz még hangulatosabb a kint töltött napnyugta utáni idő!

Indíts tiszta lappal! 

Ha a terveid között szerepel a terasznövények átültetése, bővítése, metszése, akkor kezd ezzel a terasz ráncfelvarrását!  A piszkos munka után jöhet a kerti bútorok, székek, asztal és padló alapos tisztítása, ápolása. 

Helyezd magatokat kényelembe! 

Ha lelki szemeid előtt hosszú kint töltött órákat látsz, akkor ágyazz meg a kényelemnek! Jöhetnek a süppedős puffok, állítható napozóágyak, függőágy vagy tojás hintafotel. A képzeletnek csak a terasz, erkély lehetőségei, a kreativitásod és pénztárcád szab határt. Ha az eső sem okozhat fejfájást, akkor műfüves padlóval vagy kinti szőnyegekkel teheted még otthonosabbá a szabad ég alatti estéket.  

Gondolkodj nagyban, vidd ki kicsiben! 

A kinti lazulgatások során nincs is bosszantóbb, mint amikor állandóan ki-be kell járkálni a szükséges dolgokért. Ha nem szeretnél a poharakkal és üvegekkel zsonglőrködni kifele, készítsetek egy kültéri minibárt. Az ezerarcú raklapokból kreatív megoldások születhetnek. Egy oldalára állított és rögzített raklapdoboz vagy egy kosár is jó lehet erre a célra. Egy kültéri, mini hűtővel felvértezve az italos üvegek sem kezdenek el egyhamar „izzadni”. 

Grill a teraszon 

Egy mini grillsütővel magasabb szintre emelhetitek az erkélyen töltött időt. Hiszen a jó társaság és finom italok mellé a nyári grillételek sem hiányozhatnak. Szerencsére ezt ma már az erkélyen sem kell nélkülözni. 

Fényárban úszó éjszakák 

A lampionokat, fényfüzéreket és mindenfajta kinti világítást egyszerűen nem lehet túlzásba vinni és megunni. A kiválasztás során gondold végig, hogy szükséges-e, hogy esőálló legyen és az áramforrás hogyan oldható meg. Ma már olyat is kapni, amit a napközben a napsugarak töltenek fel.  

Kedvenc nyári helyed a kedvenceddel 

Ha négylábúd is szereti kint tölteni veled az időt, akkor gondos gazdi módjára kényeztesd őt is! Kinti falatozó és pihe-puha pihenő jár a kis szőrgombócoknak is!  

Szolid rovarvédelem 

Ha neked se tartoznak a kedvenceid közé a szúnyogriasztó sray-k, akkor sem kell attól tartanod, hogy egész nyáron vakarózni fogsz. Érdemes kísérletezni a szúnyogirtó lámpával és rovarriasztó gyertyával. Sőt! A levendula, citromfű, büdöske, rozmaring, menta, bazsalikom, petúnia, oregánó a rovarokat is távol tartja. Ezek közül sokat az italodba vagy tányérodon is felhasználhatsz, így két legyet üthetsz velük egy csapásra! 

Holdfényben úszó tündérkert 

Ebben a korábbi cikkünkben ötleteket adtunk, hogy milyen növények között érdemes körülnézned, ha napfényes a teraszod. Ha te inkább éjjel, mint nappal töltesz el sok időt odakinn, akkor az éjjel nyíló és illatozó virágokat imádni fogod. A Holdvirág, a pálmaliliom, éjjeli kardvirág és tubarózsa éjjel mutatják meg igazi szépségüket.  

 

Nálad felkészült a terasz a nyárra? 

 


Ezt a bejegyzést 2023. június 14-én tettük közzé.