Közelebb az éghez, közelebb az álmaidhoz!

A tetőtéri hálószobák meghittsége utánozhatatlan. Fölöttünk a csillagos ég, amit akár egy jól pozícionált tetőtéri ablakkal az ágyból fekve is csodálhatunk. Tarts velünk előző cikkünk folytatásaként és tippeket adunk, hogyan hozd ki a legtöbbet a tetőtéri hálószobából! 

Olvadj eggyé a természettel, mint egy kaméleon 

Talán nem lesz új információ számodra, hogy a természetes fény lényeges a jó közérzet és a jó hangulat kialakításához és megőrzéséhez. A boldogságért felelős hormonok az agyunkban nagyobb mennyiségben termelődnek, ha több napsütés ér bennünket. Visszatérni a gyökereidhez és egy napfényes tetőtérben tartózkodni kétségtelenül boldogabbá és nyugodtabbá fog tenni. 

Tudtad, hogy a tetőtéri ablakok kétszer annyi fényt biztosítanak, mint a hagyományos társaik? Javasoljuk az ablakok körültekintő kiválasztását és, ha lehet, akkor nemcsak egy, hanem akár több tetőablak beépítését a fényerő maximalizálásának érdekében.  Ami még persze lényeges szempont, hogy jó minőségűt válassz! A VELUX tetőtéri ablakok nemcsak stílusosak, de minőségben is nehéz kivetni valót találni bennük. Emellett választhatók fehér poliuretán vagy természetes fa verzióban is. Képzeld csak el, milyen rendkívüli kilátást adnak a tetőablakok az égboltra, így általuk közelebb érezheted magad a természethez.  

Aludj, mint egy csecsemő az anyja ringató karjai között 

Az alvás mindig is az érdekes témák közé tartozott. Tudtad, hogy felnőtt életünk 1/3-át alvással töltjük? Az alvás minősége pedig kulcsfontosságú a regenerációhoz, a koncentrációhoz és a jó közérzethez, így nem árt, ha odafigyelünk, hogy hol és hogyan töltjük az éjszakáinkat. 

A sötétség a szobában döntő fontosságú lehet, mivel egy kivilágított térben tartózkodni elalvás előtt késlelteti és csökkenti a melatonin termelődését, ami az álmosság érzését kelti bennünk. Ha szeretnél teljes sötétséget a hálószobában, akkor a VELUX Hővédő fényzáró rolót ajánljuk, amely szinte teljesen megszűri a kívülről beáramló fényt és hőt. Tedd tetőteredet a békés, nyugodt és mély alvás álomfogójává! 

Pihenj, mint egy macska! 

Mindannyian tudjuk, hogy milyen érzés a hangzavar körülöttünk. Mikor egy hosszú nap után még a mosógép is berreg és a telefon is csörög, a gyerekek hangoskodnak és a fejünk épp fel akar robbanni. Nincs egy hely, ahová visszavonulhatnánk egy kicsit pihenni és lassan elveszítjük a hidegvérünket is. A rohanó világban mindannyian tudjuk, hogy a relaxációra fordított figyelem egyre lényegesebbé válik. 

Ilyenkor egy nyugiszobára van szükségünk, ami megfelel a célnak, ugyanakkor biztosítja a tökéletes relaxációt is. Ehhez javasoljuk, hogy helyezd a hálót a lakás legtávolabbi pontjára, messze a zajos kütyüktől, így a pihenés alatt senki sem fog háborgatni. 

Összességében, egy kis leleményességgel bármilyen tetőtér átalakítható egy barátságos, kellemes fészekké, ahová jól esik hazatérni és letenni a fejünket egy fárasztó nap után. Szóval arra bátorítunk, hogy használd a képzelőerődet és tedd ezt az értékes teret egy kedves, bohém, kreatív, megnyugtató szobává, ahol igazán úgy érezheted, hogy a világ legjobb helyén vagy! 


Ezt a bejegyzést 2022. július 25-én tettük közzé.