Legyen könnyebb a tetőnk!

Házunk egyik legfontosabb eleme a tető, nemcsak esztétikai szerepet tölt be, de fontos szerepe van a hőszigetelésben és véd az időjárás viszontagságaitól. A tetőfelújítás időszerű még a tél beállta előtt, de nem mindegy, hogy tetőszerkezetünkre milyen súlyú cserepek kerülnek.

 

Habkönnyű cserepek 

Sokan vágnak bele ősszel, még a nagy hidegek beköszönte előtt tetőfelújításba. Az egyik legfontosabb kérdés a felújítás megkezdése előtt, hogy a tetőcserép súlyát elbírja-e a régi tetőszerkezet, nem tesz-e kárt az épületszerkezetben. A több mint száz éves Terrán tetőcserepe, a Synus egyszerre erős – a beton alapanyagnak és kialakításának köszönhetően – ugyanakkor könnyű is, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet. 

A Synust a gyártó 2014-ben vezette be, a rá következő évben Construma-díjat nyert. A bevezetése óta eltelt években a Synus tetőcserép már bizonyított: több mint 65 millió darab került értékesítésre Magyarországon tavaly év végéig. 

 

Prémium felületkezelés 

A Terrán Synus tetőcserepe könnyedségével, a beton tartósságával és a természeti kihívásokkal szembeni ellenállóképességével a lehető legjobb választás mind a tetőfelújítás előtt állóknak, mind azoknak, akik újépítésű házban gondolkodnak. 

A klasszikus hullámos Synus betoncserép nyolc színben érhető el, a téglavöröstől a mogyoróbarnán át, egészen a feketéig. A Mocca, Korall és Moon típusok nemcsak színükben, de tartósságukban is különlegesek, köszönhetően a prémium kategóriás felületkezeléseknek. A Terrán Resistor eljárás a fokozott színvédelmen túl olyan ellenálló, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet biztosít a Synus Korall és Mocca cserepeknek, amely fokozott védelemmel lép fel a mohásodás ellen és öntisztító hatásának köszönhetően hosszantartó esztétikus megjelenést biztosít. A fokozott védelem garantálja a kifejezetten kemény, sima felületkialakítást.  

A Terrán Synus Moon cserepeinél alkalmazott prémium felületkezelési eljárásával, a ClimaControllal a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, és növekszik a komfortérzet. 

teran-synus

 


Ezt a bejegyzést 2022. szeptember 25-én tettük közzé.