Már az épületeknek is van útlevele és szervízkönyve

A klímaválság idején megkerülhetetlen kérdés, hogy az építészeti örökség védelme mellett óvjuk a zöldterületeinket is. A Terrán elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt töretlen, napelemes tetőcserepe ráadásul új színt kapott idén.

Zöld útlevél, szervízkönyv 

Az épületeknek ezentúl zöld útlevéllel és a teljes életciklusuk alatt szervizkönyvvel is rendelkezniük kell. A szervízkönyvben a karbantartással, felújítással, átalakítással, bővítéssel kapcsolatos információkat dokumentálhatjuk. A zöld útlevél pedig a zöld energia, a tudatos zöld használat igazolására szolgáló okirat. Mindkét rendszer nagyfokú biztonságot jelenthet a vásárlóknak, de a tulajdonosokra is ösztönző erővel bírhat, valamint hozzájárulhat a zöld építészet erőteljesebb jelenlétéhez. A Terrán elkötelezett a minél kisebb ökológiai lábnyom elérése mellett: nem egyetlen, de legfontosabb lépése a saját fejlesztésű napelemes tetőrendszer megalkotása volt. 

 

Pirosban is zöld választás 

A Generon napelemes tetőrendszerrel a napenergiát hasznosíthatjuk: minden cserép egy-egy szolárpanelként működik. Eddig a Generon fekete színben volt kapható, a Generon DARK tökéletes összhangot alkotott a sötét színű tetőcserepekkel. Sokan a hagyományos téglavörös, valamint a piros árnyalatokat kedvelik, ezért számukra fejlesztette ki a Terrán a Generon RED-et, a piros napelemes tetőcserepet. A Generon RED azonban nem csak színében újdonság: egy olyan továbbfejlesztett réteggel készül, amely meghosszabbítja a termék élettartamát. A Generon napelemes tetőrendszer továbbra is kizárólag a Rundo és a továbbfejlesztett Zenit, új nevén Zenit Max tetőcserepekkel kompatibilis. A Generon napelemes tetőrendszer az egyéni előnyökön túl hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez. 

 

generon-red


Ezt a bejegyzés 2024. március 22-én tettük közzé.