Megéri az olcsóbb tetőszerkezet?

Habár szeretünk spórolni, sokszor nem éri meg valamiből az olcsóbbat vásárolni, mert hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. Tetőt általában egy életre választunk, így, az ár mellett érdemes a minőséget és a tartósságot is szem előtt tartani, valamint, hogy mit nyújt a gyártó, milyen garanciákat ígér.


Mi az az olcsó tetőszerkezet?


Az ajánlatok között számos lehetőséggel találkozhatunk, amelyek megfizethető áron kínálnak megfelelő terméket, ugyanakkor a látszólagos hasonlóság ellenére jelentős különbségeket tapasztalhatunk egy-egy kategórián belül élettartam, hő- és hangszigetelés, ellenállóság, teherbírás és felületkezelés szempontjából. Ráadásul az egyes tetőtípusok felszerelésénél eltérőek a követelmények. Míg egyes típusok teljes deszkaborítást és vízszigetelést igényelnek, addig másoknál további elemek beszerzése lehet szükséges.

Általában véve elmondható, hogy egy termékcsalád legolcsóbb modelleinél a lényegesen jobb tulajdonságokkal rendelkező cserép töredéke a teljes tető árának, vagyis nem feltétlenül a drágább cserép miatt lesznek magasabbak a költségek.

 


Az olcsóbb tető csapdái


1. A túl alacsony ár

Tény, hogy a kedvező ár csábító, de vásárlás előtt járj utána az eredetének, összetételének, ismerd meg a tulajdonságait! Fontos, hogy ismert gyártó portfóliójából válassz, így elkerülheted, hogy a silány minőség miatt később összességében többet költs, a fogyasztói jogokról nem is beszélve.

Időtálló, megbízható beton tetőcserép elérhető áron

Az olcsó beton vagy kerámia tetőcserepek nagyon hamar fénytelenné válhatnak, kifakulhatnak, korrodálódhatnak, a fémlemez elveszítheti vízszigetelő tulajdonságait. Első pillantásra, vagy a felhelyezést követő időszakban nem biztos, hogy ezeket tapasztalod, de később komoly bosszúságot okozhatnak.
A megfizethetőségről azonban nem kell lemondani. Kövesd nyomon a gyártók szezonális akcióit!

2. Szolgáltatások

A jótállás feltételei és időtartama az egyik legsarkalatosabb pont. Az új tetőfedést mindig tapasztalt szakemberrel tetesd fel, hiszen ha a felszerelést házilag oldod meg, és egy elem megsérül, a gyártó nem fog garanciát vállalni a termékeire. Többségük díjmentesen biztosít tanácsadást a szakértők kiválasztásával kapcsolatban, élj ezzel a lehetőséggel!

 


Minőség és megbízhatóság alacsony áron


Amennyiben még keresed a megfelelő tetőcserepet, amely megbízható minőséget kínál elérhető áron, a Terrán Renova Plus termékcsaládja ideális választást jelenthet.
Az egyszerű megjelenéssel bíró, mégis a beton tetőcserepek tartósságával és ellenállóságával rendelkező tetőfedő anyag gazdaságos, és ahogyan többi termékére, a Renova Plus cserepekre is 50 év garanciát vállal a Terrán.

Terrán banner


Ezt a bejegyzést 2020. október 1-jén publikáltuk.