Melegburkolat fürdőszobában

Melegburkolat fürdőszobában? Elsőre talán furán hangzik, és bizonyára a többségnek a korházakban régebben gyakran előforduló tekercses PVC-vel burkolt vizesblokkok, zuhanyzók jutnak eszükbe, amit nem szeretnének otthonukban látni. Természetesen nem erről lesz szó, mivel szerencsére már nem itt tart a technika. 

Napjanink nagy slágerterméke a melegburkolati piacon az LVT (Luxory Vinyl Tile) burkolat. Ez egy a tekercses PVC-nél merevebb modul, azaz különálló lapokból álló burkolattípus. Nagy előnye a hidegburkolatokkal szemben a jóval kisebb burkolatvastagság, ami az alkalmazott ragasztórétegre, például az ULTRABOND ECO MS 4 LVT-re is igaz, a nagyfokú rugalmasság, és a kis tömeg. 

ShowerSystem-4LVT1-MAPEGUARD-WP200-DSV-171115-0384-HiRes-webes

Megjelenésükben igényes, a kerámiákhoz hasonlóan változatos felületképzésű termékeket találunk a piacon. Vizes helyiségben az elkészült bevonatszigetelésre vagy a PLANIPREP 4 LVT-vel kiegyenlített meglévő kerámia burkolatra az LVT-vel burkolt felület készülhet zárt fugákkal. De lehetőség van fektetéskor a fugahézag meghagyására, és kifejezetten ehhez a burkolattípushoz készült fugázóval, például a KERAPOXY 4 LVT-vel, a fugahézagok kitöltésére. Ez utóbbi esetben a mai modern kerámiaburkolatokhoz hasonló megjelenést kapunk.  

Felújítások esetében is gyakran alkalmazott megoldás, de könnyűszerkezetes, nagy mozgásnak kitett épületszerkezeten, gipszkarton falakon, tetőterekben is kiváló választás az LVT burkolat, esztétikus, meleg, vízálló, rugalmas, dinamikus hatásoknak ellenálló burkolat kialakítására, és persze nem csak fürdőszobákban. 

mapei-banne-lvt 


Ezt a bejegyzést 2021. szeptember 30-án tettük közzé.