Mikor van itt a tetőablakcsere ideje? 2. rész

Előző bejegyzésünkből megismerhetted az energiapazarlás problémáját. Ezúttal a zárt állapotú tetőablakból beáramló hidegről írunk, amit nyugodtan tekinthetsz vészvillogó jelzésnek. Ne fizess tovább feleslegesen magas összeget a fűtésért, itt az ablakcsere ideje!

Ne feledd, számtalan jele lehet annak, ha egy tetőablak már elavult és megérett a cserére:  

  • amikor pazarlod az energiát, 
  • amikor húz a hideg, 
  • amikor a fa elöregedett és gombásodik, 
  • amikor az üveg homályos, 
  • amikor az ablak nem záródik. 

 

Amikor húz a hideg 

Ha a téli hónapokban az ablak közelében hideg van, mozog a levegő, mert huzatos az ablak, ne várj tovább az ablakcserével! Óvd egészségedet, hisz a rosszul szigetelt ablak az általános közérzetet és hőérzetet is befolyásolja. Óvd pénztárcádat, hisz a fűtésszámla egy részét feleslegesen fizeted ki. 

 

Mit nyerhetsz a tetőablakcserével? 

1. Tökéletesen záródik az ablak  

A ma kapható VELUX tetőtéri ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb légzárási osztályba sorolhatók. Ezen felül teljesen egyedi és innovatív hőszigetelési rendszerük, a ThermoTechnologyTM gondoskodik arról, hogy a hideg levegő és a szél ne találjon utat az ablakon át a beltérbe.   

2. Kevesebb por jut be  

Az ablakszárnyon gumitömítés fut körbe, így az ablak „légmentesen” záródik a tokhoz. Ráadásul az ablakba beépített szellőzőnyílásban szűrőfiltert helyeznek el, így amikor a szellőzőnyílást kinyitod, biztos lehetsz benne, hogy szűrt friss levegő áramlik a lakásba.   

3. Kevesebb utcazaj szűrődik be  

Azokban az órákban, amikor fontos a pihenés (alvás) és a nyugalom (tanulás, munka), sokat ér, ha az ablak a kinti zajokat távol tartja. A gumitömítés, a ThermoTechnologyTM rendszer és a választott ablaküvegezés hármasa ezt is lehetővé teszi. A zajszint csökkentésére több lehetőség közül is választhatsz.  

 

Felismertél olyan jelenséget a cikkben olvasottak közül, ami nálad is fennáll? 

 

Tarts velünk a folytatásban is, ahol az elöregedett, gombás fa, a homályos üveg és a nem záródó tetőablak problémájáról írunk! 

 

A cikksorozat részei, ne hagyd ki ezeket se: 


Ezt a bejegyzést 2021. február 19-én tettük közzé.