Mikor van itt a tetőablakcsere ideje? 4. rész

Cikksorozatunk előző részeiből már jól tudod, hogy az energiapazarlás és a beáramló hideg, illetve az elöregedett, gombás fa külön-külön is, de együttesen is riasztóként szirénázva jeleznek, hogy bizony eljött a tetőablakcsere ideje! Azonban erről tanúskodik a homályos üveg és a nem záródó tetőablak is. Nézzük a részleteket!

Amikor az üveg homályos 

Az üveg elöregedett, az üvegtáblák közötti gáztöltés elszivárgott, ezért a szigetelőképessége jelentősen lecsökkent. Ráadásul a szerkezetbe nedves levegő is bejutott, és a pára „munkába kezdett”. A kilátást akadályozzák a kialakult foltok. E probléma orvoslása az ablak cseréjével oldható meg. 

 

Mit nyerhetsz a tetőablakcserével? 

1. Zavartalan kilátás  

Az ablakon tökéletesen ki tudsz látni, semmi nem zavar abban, hogy a környezet látványát élvezhesd.  

2. Több természetes fény  
  • A 2014 óta forgalmazott VELUX tetőtéri ablakok 10%-kal nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek, miközben a tetőben a nyílás mérete változatlan maradt.  
  • Ne feledd! A fény élet. Az ablak cseréjekor lehetőséged van a fényviszonyokat megváltoztatni: az ablak méretét megnövelni vagy a helyiségbe a meglévő mellé plusz tetőtéri ablakot beépíttetni.   
3. Fokozott biztonság  
  • Minden VELUX tetőtéri ablakban a külső üvegtábla edzett üvegből készül, melynek ellenálló képessége 6-8-szorosa az úsztatott üvegének. Jó szolgálatot tesz jégeső esetén.  
  • Ha olyan üvegezésű tetőtéri ablakot választasz, melyben a belső üvegtábla ragasztott üvegből készül, még nagyobb biztonságban tudhatod családodat és értékeidet. Az üvegdarabok nem esnek be a szobába, a biztonsági fólia egyben tartja a törött üvegtáblát.  

 

Amikor az ablak nem záródik 

Hosszú évek alatt a tetőtéri ablakok elvetemedhetnek (a szarufa és a tetőlécezés száradása miatt a fa tetőszerkezet mozog) és amikor az ablak az eredeti formáját elveszti, bizony gondot okozhat egy olyan egyszerű művelet is, mint az ablak kinyitása vagy becsukása. De a deformálódott ablakkal a vasalat sem tudja a lépést tartani. Ha akuttá válik a helyzet, dönts az ablak cseréje mellett.  

 

Mit nyerhetsz a tetőablakcserével? 

Vetemedésmentesség és mérettartás  
  • Fa tetőtéri ablakok: A válogatott, nagy tömörségű, kiváló minőségű első osztályú fenyő faanyag, és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot, a tartósságot és a vetemedéssel szembeni ellenálló képességet – hosszú éveken át. 
  • Műanyag bevonatú tetőtéri ablakok: A hőkezelt fa magra egyenletes, öntéssel felvitt poliuretán bevonat kerül. Rendkívül tartós, formatartó. Nedvességgel szembeni kiemelkedő ellenállása miatt kitűnő választás magas páraterhelésű helyiségekbe, mint a fürdőszoba. 

 

Felismertél olyan jelenséget a cikkben olvasottak közül, ami nálad is fennáll?

 

A cikksorozat részei: 


Ezt a bejegyzést 2021. február 24-én publikáltuk.