Milyen fényzárót válasszunk a gyerekszobába?

A gyerekszoba a kezdeti években főként a pihenés helyszíne, ugyanakkor a későbbiekben az aktív időtöltésnek is otthonául szolgál. Éppen ezért a teljes sötétítésről, a beszűrődő fény tompításáról és persze a harmonikus megjelenésről is gondoskodnunk kell. Erre jó megoldást kínál a tetőablak árnyékolók közül a VELUX Gyerek Kollekció.

 

A Fényzáró rolók és Duo fényzáró rolók is rendelhetők a Gyerek Kollekció mintáival. Melyiket, mikor érdemes választani? A fényzáró roló kizárja a fényt legyen szó bármely napszakról. Tökéletes választás egyébként hálószobákhoz is és a gyerekszobákhoz. A Duo fényzáró roló kettő az egyben megoldást kínál. Jól használható hálószobákban és nappalikban, ahol vagy a fény szűrése, tompítása szükséges, hogy az aktív időtöltés közben ne legyen vakító hatású, vagy teljes sötétséget szeretnénk teremteni alváshoz, filmezéshez, diavetítéshez. A VELUX Gyerek Kollekció 9 mókás és izgalmas mintából áll, így bármilyen is legyen a gyerkőc kuckója, megtalálod az odaillő verziót. Szinte teljes fénymentességet biztosítanak a roló színétől függetlenül. A gyerekek számára biztonságos, belógó zsinórok nélküli kivitelben készülnek a fényzáró rolók. A kollekció darabjai egytől egyig OEKO-TEX®-tanúsítással rendelkeznek, így garantáltan mentesek a káros anyagoktól. 

gyerek-kollekcio-ID10113659_132915-03-XXL 

A tervezés során szem előtt tartották, hogy tökéletesen illeszkedjenek a VELUX tetőablakokhoz, és könnyen felszerelhetők legyenek mérés és vágás nélkül. Így gyakorlatilag szakember bevonása nélkül, sajátkezűleg is felszerelhető. Működtetésük is egyszerű, kézzel lehúzhatóak vagy felengedhetőek - éppen mikor, mire van szükség. Az árnyékoló könnyedén fut az oldalsínekben és fokozatmentesen bárhol megállítható az ablakon. Ha a tetőtéri ablak magasan van (pl. mert magas a térdfal) és az árnyékoló nem elérhető kézzel, távnyitórúdra és az árnyékolóhoz adapterre lesz szükség. Kétféle sínnel is választható: alumínium vagy fehérre festett verzióban is elérhető, így jól beilleszthető bármilyen dizájnhoz. 

duo-fenyzaro-rolo-ID10115187_145004-01-XXL 

A duo fényzáró roló két húzókarral rendelkezik, melyek egymástól függetlenül állíthatók – bár a két anyag egymáshoz van rögzítve, az egyik húzókar a két anyag között, a másik pedig a fényáteresztő pliszé alján található. Így egyszerűen szabályozható, hogy a beérkező fényből mennyit szeretnénk kizárni, tompítani vagy beengedni a szobába. Bővebb információ és rendelés: https://www.velux.hu/termekvalasztek/tetoablakarnyekolok/gyerek-kollekcio 

A belső felhelyezésű fényzáró rolók mellett érdemes a külső hővédelemről és sötétítési lehetőségről is gondoskodni. A redőny nyújta a legjobb hő- és napvédelmet nyáron, teljes sötétítést biztosít és hatékony hőszigetelést nyújt a téli hidegben.  

 


Ezt a bejegyzést 2023. július 11-én tettük közzé.