Milyen kiegészítői vannak a fénycsatornának?

Te is az a típus vagy, aki a dolgok mélyére ás? Akkor ez a bejegyzés neked szól, ugyanis most a fénycsatornát szedjük virtuális darabokra és vizsgáljuk meg, hogy milyen alkatrészekből áll.

Már megismerkedhettél közelebbről a fénycsatornával A Kevesebb villany, több természetes fény: fénycsatorna magastetőhöz című bejegyzésünkből. Most azonban bemutatjuk a kiegészítő elemeit is. 

A fénycsatorna kiegészítői: 

  • Toldócsövek 
  • Szellőztető 
  • LED lámpa  
  • Extra hőszigetelő elem  
  • Új alátétfólia

Mi az a toldócső? 

A toldócső 1,70 m-nél nagyobb távolság áthidalására is alkalmas, így a fénycsatorna hossza 6 méterig növelhető vele.  

Szellőztető 

A szoba levegőcseréjét a szellőztető segíti. Csak bizonyos típusú fénycsatornához építhető be. A részletekért látogass el a VELUX weboldalára: https://www.velux.hu/termekvalasztek/fenycsatorna/kiegeszitok  

LED lámpa  

A szórótestre rögzíthető lámpa teszi lehetővé, hogy a fénycsatorna a nap 24 órájában használható. Tehát nemcsak a nappali fényben, hanem éjjel is! Kiváltja más világítótest használatát, fényereje egy 25 W-os hagyományos izzó teljesítményének és egy 4,8 W-os energiatakarékos, LED izzóénak felel meg. 

Extra hőszigetelő elem  

A VELUX Cégcsoport kifejlesztette az extra hőszigetelő elemet, mely csökkenti az U-értéket. Merev csöves fénycsatorna esetén 1,8 W/m2K-re, flexibilis csöves fénycsatorna esetén 1,7 W/m2K-re csökkenti az U-értéket. 

Új alátétfólia  

A tetőszerkezethez való vízzáró tökéletes csatlakozása érdekében célszerű alátétfóliát használni. Ez vízelvezető csatornát tartalmaz, ami biztosítja a tökéletes illeszkedést. Ennek köszönhetően a víz nem tud bejutni a tetőszerkezetbe és így nem tud kárt okozni.

 


Ezt a bejegyzést 2022. szeptember 2-án tettük közzé.