Milyen legyen a tetőablak hőszigetelése? Választ ad az U-érték

A nyílászáróknál a tok és az üvegezés U-értéke egyaránt befolyásolja a teljes szerkezet energetikai teljesítményét, az azonban köztudott, hogy az üveg nagyobb szerepet játszik az energiahatékonyságban. Az üvegezések tekintetében is széles választék áll rendelkezésre, ha VELUX tetőtéri ablakok mellett döntünk.  

háromrétegű üvegezések biztosítják a legmagasabb fűtési energiamegtakarítást, ám ezek között is vannak különbségek, ezeket mutatjuk most be. 

Standard Plus tetőtéri ablak energiatakarékos üveggel (kód: 61) 

Ezek a tetőablakok kiváló hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek, az üveg Ug-értéke 0,6 W/m2K, a teljes ablakszerkezet Uw-értéke mindössze 1,1 W/m2K. A VELUX Standard Plus tetőtéri ablakok felső vagy alsó kilincses változatban is elérhetők, így akár alacsonyabb, akár magasabb beépítés esetén is választható. A natúr faanyag szerelmesei választhatják a klasszikus fa verziót, de magasabb igénybevételű helyiségbe (gyerekszobába, fürdőbe vagy konyhába) a műanyag bevonatos, könnyen tisztítható típust válaszd! Ez a műszaki teljesítmény ráadásul remek árszínvonallal párosul, így az energiahatékony tetőtéri ablakok bárki számára megfizethetők és elérhetők. 

Premium tetőtéri ablak extra energiatakarékos üveggel (kód: 66) 

Az előzőeknél is többet nyújtanak a VELUX tetőtéri ablakok Premium választékában található háromrétegű üvegezéssel gyártott termékek. A GGL, GGU középső tengely mentén billenő ablakok, a GPL, GPU felnyíló-billenő panorámaablakok, a VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes távvezérlésű ablakok 66-os extra energiatakarékos üveggel is rendelhetők. A tetőtéri ablak Uw-értéke 1,0 W/m2K. 

Energiatudatosan tervezett és kivitelezett tetőterekbe a VELUX Premium termékei javasoltak. Ezek a típusok extra hőszigetelő képességgel rendelkeznek, az alacsony energiájú üvegezés rendkívül alacsony hőveszteséget és magas szintű beltéri komfortot biztosít. Ráadásul az üvegen keresztül beérkező napenergia aktívan hasznosul, így fűtési energia takarítható meg télen, illetve a lakás az átmeneti hónapokban is kellemes hőmérsékletű lesz. 

Premium tetőtéri ablak extra hő- és hangszigetelő üveggel (kód: 62) 

Városokban, nagy forgalmú utak és vasútvonalak mentén épült házakban a külső zajok teljes kizárása és az otthoni nyugalom megteremtése kiemelt fontosságú. A hangszigetelő üveg ebben a környezetben biztosítja azt a zajszintcsökkentést, amire szükség van. Ráadásul ez az üvegezés kiváló hőszigetelő képességgel is rendelkezik (Uw-értéke<1,0 W/m2K), ezáltal az átlagosnál jóval energiatakarékosabb. 

Mi az az U-érték? 

A hővesztést a hőátbocsátási tényezővel (U-érték, mértékegysége: W/m2K) minősítjük. Ez az érték azt mutatja meg, hogy mennyi a hővesztés 1 m2 felületen, ha a felület két oldala közötti hőmérsékletkülönbség 1C° vagy 1K. Minél kisebb ez az érték, annál jobb a hőszigetelő képesség. 


Ezt a bejegyzést 2020. március 3-án tettük közzé.