Mitől lesz a fürdőszoba szoba szerű?

Neked is tetszenek a szoba hangulatú fürdőszobák? Ha téged is magával ragadt ez az irányzat, kövesd praktikus tanácsainkat és teremtsd meg a stílust a saját fürdődben! Lássuk a legalapvetőbb tippeket! Velünk tartasz?

 

Az első kérdés, amivel a fürdőszobád hangulatának alapkövét leteszed, az a színválasztás. Válassz meleg, barátságos színeket, amelyeket szívesen látsz magad körül. A világosabb alapszínekkel a teret optikailag nagyobbá és nyitottabbá varázsolhatod. 

Ha már alapszín, ez a helyiség jellemzően kisebb alapterületű, mint egy átlagos szoba, ezért a burkolatok, szőnyegek még hangsúlyosabbak, mint máshol.  A szőnyegekkel nemcsak kényelmesebbé, de melegebbé, otthonosabbá teheted a fürdőszobát, ráadásul jobban esik mezítláb egy puha textílián ácsorogni, mint a hideg csempén. Persze az se mindegy, hogy a szőnyeg alatt mi van! A fürdőben is bátran használhatsz vízálló fa vagy fa hatású burkolatot, talán ettől lesz a legotthonosabb ez a helyiség.  

A berendezési tárgyak terén válassz olyan bútorokat és dekorációkat, amelyek illenek a kiválasztott stílushoz. Amennyiben a tér engedi, bátran tervezz be nyitott polcokat, gondoskodj zárt szekrényekről is, és akár egy kis ülősarkot is kialakíthatsz. 

Természetesen a növények sem hiányozhatnak! Bátran helyezz el zöld növényeket a fürdőben, ha van tetőablakod, természetes fényforrásod. Azok a növények, akik kedvelik a párát, imádni fogják az új lakhelyüket a fürdődben! A fali vagy mennyezetről lelógatott kaspókkal még különlegesebb lehet az oázisod.   

Ha már a természetes fényt említettük, ideje a mesterséges világításról is szót ejteni. Sokan csak a mennyezeti lámpára, jobb esetben még pluszban egy a mosdó környékén elhelyezett fali világításra gondolnak. Azonban különösen akkor, ha van kádad vagy gőzkabinod, tehát hosszabb fürdőzésre is használod a szobát, nem hiányozhat a sejtelmes hangulatvilágítás sem. Ezek lehetnek a dekoráció ékei is: az egyszerű, stílusos lámpák vagy lámpabúrák megfűszerezik a teret. 

Amennyiben van ablakod vagy szükséged van valamilyen térelválasztásra, válassz egy egyszerű függönyt, ami passzol a stílushoz. Tetőablak esetén rolóval teheted sejtelmessé az ablakot. Ha a tér és a dizájn engedi, fokozhatod az otthonosságot párnákkal, szőrmékkel, puha köntösökkel.   

A szoba alapterületétől függően nem biztos, hogy az összes falat érdemes hidegburkolattal eltakarni. Egy szabad falfelületen például jól mutathat néhány festmény vagy fotó rólatok. És persze a tükörről, tükrökről se feledkezz meg!  

A fürdőben is rend a lelke mindennek, ezért szerezz be stílusos tárolókat, amikben elrejtheted a pipere dolgaitokat. Elhelyezhetsz gyertyákat, illatosítókat a relaxáló élményhez, és ha egy kis extrát szeretnél, gondoskodj hangszórókról is.   

 

Összefoglalva a fentieket, törekedj arra, hogy egyensúlyt teremts a stílus és a kényelem között! Mindezek mellett pedig személyesebbé, így otthonosabbá teheted a teret a személyes tárgyaitokkal, közös emlékeitekkel.  

 


Ezt a bejegyzést 2024. március 29-én tettük közzé.