Mivel dobjuk fel a nagy falfelületeket?

Vannak, akik otthonukban aprólékosan, minden részletet gondosan megterveznek. Ők azok, akik számára elképzelhetetlen, hogy egy nagy, összefüggő falfelület csupaszon maradjon. Ha Te is közéjük tartozol, megosztunk veled néhány trendi ötletet.

 

Élő növényfal, “zöld sarok” 

Pezsdítő színfoltja lehet a tető alatti térnek egy élő vagy akár mű növényfal. Ma már erre bevett módszereket találsz, hogy hogyan érdemes kialakítani. A térnek skandináv életérzést kölcsönöz, ráadásul a mély zöld szín nyugtatóan hat. Ennél eggyel kevésbé extrább, ha az üres falfelületet cserepes zöldek kompozíciójával töltöd meg élettel. Használhatsz kampókat, makramét, lebegő polcokat, virágtartó állványokat, asztalkákat a kaspók elhelyezésére. 

 

Eltérő festés, színhasználat 

Üde, absztrakt hatást kelthet, ha a fehér/világos falak mellett egy-egy fal eltérő színt kap, esetleg geometriai vagy más festett minta kerül rá. Amellett, hogy ez a kis játékosság növeli a komfortérzetet, alkalmas arra is, hogy összekösse a dekorációt a helyiséggel. Visszatérhet az extra fal színe a különböző kiegészítőkben, akár a minták is lehetnek azonosak. Ha nagy a tér, akár 3D-s falfestésben is gondolkodhatunk. 

 

Képek, kép kompozíciók 

Jól bevett szokás, hogy képekkel, grafikákkal öltöztessük fel a csupasz falakat. Ezek témája akár kapcsolódhat kedvelt szabadidős aktivitáshoz is. Például aki lelkes sportcsapat drukker, bekeretezhet egy dedikált mezt, akinek a család az első, készíttethet egyedi családi portré vászonképet, aki szeret fotózni, saját fotót is felnagyíthat és így tovább.  

 

Térkép, álomtábla 

Ha szívesen utazol, sok helyen jártál már és/vagy sok desztináció vár rád, hogy felfedezd, egy térkép is izgalmas dekorációs éke lehet a csupasz falnak. Ezen jelölheted, hogy merre jártál már és még hova tartasz. Talán ehhez az irányhoz hasonlít az is, ha készítesz egy táblát, plakátot, amin rendszerezed, hogy adott évben, időszakban, az életed különböző területein milyen változásokat szeretnél elérni, megvalósítani. Ha ezeket vizuálisan megjeleníted, állítólag könnyebben manifesztálódik a valóságban! 

 


Ezt a bejegyzést 2022. február 2-án tettük közzé.