Palatető felújítása problémamentesen

Történetünk Kalocsa békés, külvárosi övezetében játszódik. A sok hasonló ház között könnyedén megtalálhatjuk főszereplőnket, egy 1980-ban épült, klasszikus kockaházat, amely nemrég teljes felújításon esett át. Bemutatjuk, hogyan zajlott le zökkenőmentesen a tetőfelújítás, hála a kivitelező szakértelmének, gyors és precíz munkájának, valamint a tulajdonossal kialakított kölcsönös bizalomnak. 

 

A sikeres tetőfelújítás lépései  

 

1. Válassz megbízható, profi szakembert! 

Mikor a Ladnai házaspár elhatározta, hogy ideje felújítani tetőjüket, nem kellett messzire menniük, hogy megfelelő szakembert találjanak a munkára. Velük egy utcában lakik ugyanis Ruzsinkó Zoltán, a BMI Bramac Rendszermestere. 

A négyzetes alaprajzú, földszintes, 100 négyzetméter körüli alapterületű klasszikus kockaház harmincéves palatetőjét az elmúlt években több alkalommal is megtépázta a vihar. Zoltán elmondta, hogy bár a tető szerkezete nem igényelt javítást, főként egészségügyi okok miatt a palatető lebontását tanácsolta.  

 

2. Használj minőségi alapanyagokat! 

Zoltán az egész felújítás alatt segítette a tulajdonosokat javaslataival: „Sikerült őket meggyőznöm arról, hogy a cserépfedéssel sokkal jobban járnak, mind a tető tartóssága, biztonsága tekintetében, mind pedig esztétikai szempontból.”  

„A szürke árnyalatúak közül a Duna Merito Plus antracit tetőcserepet választottuk. Gyakorlatilag ez volt az utolsó mozzanat, amit meg kellett tennünk a felújítás során, minden mást a tetőfedőre bíztunk” – meséli Ladnai Tiborné. Az új kinézet magáért beszél: bár a ház vörös síkpala helyett sötétszürke hullámos tetőcserepet kapott, az összhatás harmonikusabb, mint valaha.

eset_tavaszi_felujitas_1140

 

3. Gondolkodj rendszerben! 

Zoltán ezt követően összeállított egy rendszerelemekből álló csomagot, ismertetve, mi miért hasznos:   

„Mindenképpen az összes szükséges rendszerelem használatát szoktam javasolni, mert bár nagyobb egyszeri kiadást jelent, hosszú távon a tulajdonosok érdekét szolgálja, hiszen elősegíti a fűtési energia megtakarítását, a megfelelő belső hőérzet biztosítását és a kényelmet is.” Megfelelő szellőzés hiányában például a padlástérbe jutó párás levegő hideg időben kicsapódik a tetőfólia belső oldalán, és visszacsöpögve károsítja a szigetelést, amelynek következtében penészesedés és gombásodás is bekövetkezhet.  

 

4. Élvezd a végeredményt: egy biztonságos, időtálló tetőt! 

„Nagyon elégedettek vagyunk mind a munkával, hiszen a tervezéstől kezdve a termékek beszerzésén át a gondos kivitelezésig mindent profin intéztek, mind pedig a végeredménnyel, a tetővel azóta semmi problémánk nem akadt” – mondja a tulajdonos. 

 

Te is szeretnél 20-30 évig gondtalanul élni otthonodban? Mint láthatod, a megoldás egy megfelelő szakember segítségével felújított tető! 

bramac-kockahaz-banner

 


Ezt a bejegyzést 2021. szeptember 14-én tettük közzé.