Nemzeti Mintaterv Katalógus - Új házra

A Nemzeti Mintaterv Katalógus megkönnyíti az építkezők tervezési, kalkulálási és kivitelezési folyamatait. Az általános tájékozódás mellett a speciális szűrők használatával egyéni preferencia szerint is szűkíthetőek a találatok. A dokumentáció ingyenesen letölthető, ami a kivitelező számára is hasznos információkat tartalmaz. Nézzük meg, mit találsz még benne!

Az NMTK – Nemzeti Mintaterv Katalógus aktuális, 2021-es verziójában új épület építése és kockaház átalakítása épületkategória is szerepel. Utóbbiról már írtunk a blogon, olvasd el Nemzeti Mintaterv Katalógus kockaházakra című bejegyzésünket. De most tekintsük át, hogy mi is ez és hogyan hasznosíthatod új ház építésekor! 

 

„A Nemzeti Mintaterv Katalógus elsődleges célja a Magyar Falu Programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezetének minőségének növelése. Ennek érdekében egy tájegységi karaktereket is hordozó, interneten ingyenesen elérhető családi ház tervadatbázist fejleszt a Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye a Lechner Tudásközpont. Az alkalmazásnak köszönhetően a magyar családok olcsóbban és gyorsabban szerezhetnek be szakmailag elbírált, valamint műszakilag ellenőrzött, helyszíni adaptálásra alkalmas, egyszerű bejelentésre előkészített tervdokumentációt. Egy helyen találhatják meg a legfontosabb információkat és tudásanyagokat, ami segíti a tervválasztást és a felkészülést az építkezésre.” – olvasható az NMTK oldalán.  
 

A https://www.oeny.hu/oeny/nmtk/mintatervek oldalon találod a Nemzeti Mintaterv Katalógus tartalmát. Az épületkategóriánál választhatod ki az új épület építése opciót. 

Az egyéni érdeklődési körök mentén tovább szűkítheted a találatokat a következőknek megfelelően:  

  • szobák száma,  
  • alapterület,  
  • család összetétele (felnőttek és gyermekek száma),  
  • beépítési mód,  
  • tetőforma,  
  • telek lejtése. 

Valamennyi mintaterv tartalmazza a bekerülési költségre vonatkozó becslést, illetve jelölést arra vonatkozóan, hogy a mintaterv CSOK-képes-e. Hogy a fantáziád megmozduljon, képgaléria mutatja be a mintákat. Valamennyi háztervnél már itt, a lapozható galériában, letöltés nélkül is megnézhetjük az alaprajzokat. 

Kellemes böngészést kívánunk! 

 


Ezt a bejegyzést 2022. szeptember 11-én tettük közzé.