Legyen több időd a szerelemre! Okos megoldások a tetőtéri hálóban

Okoskütyükkel élünk, amiből a legáltalánosabba a telefon. Az okostelefonon kívül viszont egy rakat más okoseszköz és okosmegoldás létezik már, ezeket kevésbé ismerjük. A hálószobából érdemes az okostelót inkább kirakni. Na de akkor mit tehetünk okossá a hálószobában annak érdekében, hogy több időnk maradjon a szerelemre? Cikkünkből ez most kiderül.

Az okosmegoldásokkal felszerelt tetőtéri ablakok tökéletesen kiegészíthetik hálószobádat. Automatikus beállításokkal biztosítják a megfelelő levegőminőséget, szellőzést, hőmérsékletet és fényviszonyokat. Mindezt pár gombnyomással elérheted, ezért nem kell megerőltetned magad azzal, hogy akár ki és becsukd az ablakot, vagy folyamatosan ellenőrizd a hőmérsékletet a szobában. Mindezt helyetted teszi meg a VELUX ACTIVE with NETATMO, a VELUX INTEGRA elektromos tetőtéri ablakokkal, árnyékolókkal és redőnyökkel együttműködve. Ha a zöld energiára is figyelsz, akkor napelemes működtetést is választhatsz az elektromos helyett.

okosotthon VELUX Active


Fények

Megfelelő fényviszonyok között nappal töltődnek a növények, és tisztul a levegő, ezért nagyon fontos, hogy reggel felkelés után húzzuk fel a sötétítőket, redőnyt a hálószobában. Ha szeretnéd, akkor felébredhetsz úgy, hogy beállítod az időzítőt a VELUX ACTIVE okostelefonos alkalmazással és reggel az ébresztőóra helyett automatikusan felhúzódnak a sötétítők, és így fény beszűrődésére kelsz fel, mintha csak a nap kelne fel a hálószobádban. Ezt párosíthatod akár az ablak nyitásával is. Éjjel pedig, ha tudod, hogy 11 órakor szeretnél aludni, akkor egy egyszerű beállítással automatikusan lehúzódnak a hálóban a redőnyök, és akár a tetőablakok is becsukódhatnak így.

 

Szellőztetés és szellőzés

Mindegy, hogy mennyi időd van a szerelemre, ha nem alszol jól éjjel és nem tudsz kipihenten a párodra koncentrálni. Mi kell a jó alváshoz? Egyrészt nagyon fontos, hogy a szoba levegője jó minőségű és mindig friss legyen. Ezzel nem csak akkor érdemes foglalkoznod, amikor hazaérsz, hiszen az egyszeri szellőztetés nem elegendő, sőt a hőmérséklet szempontjából és a levegő minősége miatt sem mindegy, hogy melyik napszakban nyílnak ki az ablakok. A VELUX okosmegoldása szenzor alapú szellőzést kínál neked, amellyel a szellőztetés időpontjait előre beállíthatod, ezután automatikusan működni fog. Évszakonként is állíthatsz rajta, vagy ha éppen a napirended változik.

 

Beltéri klíma

Emlékszel még azokra az időkre, amikor a hálószoba falára kihelyezett szobahőmérőn nézted meg milyen bent a háló hőmérséklete? Ma már ennél sokkal precízebb mérőeszközök és megoldások vannak. A hálószobád beltéri klímájának állapotát követheted. Neked pedig nem kell semmit sem tenned, a VELUX ACTIVE beltéri klímaérzékelő ellenőrzi a hőmérséklet, a páratartalom és a CO2 értékét, és megállapítja, hogy kell-e javítani a beltéri klímán. Ta-dam, még egy csomó megspórolt idő a szerelemre. Nem csak időt spórolsz persze, hanem egészséget is teremthetsz hozzá!

 

okos-halo146494-02-XXL

 

Kényelem

Ha esetleg a hétvégi házban töltenétek a hétvégét, nem kell pár órával előbb megérkeznetek péntek este, hogy kiszellőztessétek az áporodott levegőt a tetőtérben. A VELUX ACTIVE okostelefonos alkalmazással bárhonnan akár a délutáni meeting-ed után Párizsból is kiszellőztetheted a hálót, hogy mire a balatoni nyaralóba értek, tökéletes klíma fogadjon titeket. A hangoddal is működik. A hangvezérlés és az intelligens hangszóró integráció alapfelszereltség a VELUX ACTIVE with NETATMO-val.

 

Kevesebb stressz

A szerelemre, ha időt szánsz, akkor az sem mindegy, mennyi időt és energiát kell stresszelésre fordítanod. Az egy dolog, ha eső esetén te éppen az esti bevásárlást intézed, ha nincs okosablakod, akkor bizony gyorsan beázik a hálószobád, ami a padló és a bútorok kárára mehet. Ki ne felejtette volna már el becsukni a tetőablakot? Ha VELUX ACTIVE with NETATMO-t használsz, az esőből sem lesz stressz! Ugyanis nincs esőveszély: a tetőtéri ablakokba épített esőérzékelő automatikusan bezárja az ablakokat, ha elered az eső. Te pedig mennyi időt spórolsz azon, ha nem kell idegeskedned?

 

Biztonság

Egy okosrendszerben az adatainkra is vigyáznunk kell. Az io-homecontrol® egy rendkívül biztonságos technológia, amelyen keresztül a VELUX INTEGRA® és a VELUX ACTIVE termékek vezeték nélküli kommunikációja megvalósul. Biztonsági szintje az ATM-ek és a bank közötti kommunikációs csatornákhoz hasonlítható.

Kipróbálnál okos megoldásokat a hálódban vagy más helyiségben?

Ezt a bejegyzést 2020. november 28-án tettük közzé.