Ötletek szünidőre

A tavaszi, kora nyári - és persze a nyári időszak bőven hoz hosszú hétvégéket és szünidőt. Ti hogyan töltitek? Összegyűjtöttünk néhány javaslatot, hogy milyen közös programokat szervezhettek a gyerekekkel, családdal vagy épp a barátokkal. 

  

Olykor tanácstalan vagy, hogy mi legyen a program? Néhány tippel segítünk, hogy élménydús legyen a szünidő! 

Mozgásra fel! 

Jó példát mutathatsz, ha rendszeresen sportolsz. A szünidő alkalmával pedig a családot, barátokat is mozgásba hozhatod. Kocoghattok, birtokba vehettek szabadtéri edzőparkokat, de akár tollaslabda bajnokságot is rendezhettek. Számos területen találhattok röplabdapályát, de a frizbihez például nincs szükség semmi extrára. Ha a csapat szívesen száll két kerékre, kerékpártúrát is szervezhettek a gyönyörű tavaszi időben. Ha már itt a jó idő, beiktathattok vízi programokat is. Ez lehet egyszerű pancsolás vagy akár kajakozás, evezés is. 

Irány a természet! 

Fedezzétek fel a tanösvényeket, túra útvonalakat együtt! Gyönyörködjetek közben a természet csodáiban és ismerjétek meg az országot! 

Kultúra 

Látogassatok el tudományos vagy történelmi múzeumokba, keresettek fel várakat, kastélyokat! De ha tervező típus vagy, jó előre megvásárolva a jegyeket, időzíthetsz ezekre az időszakokra színházlátogatást is! Tarthattok saját magatok részére olvasóklubot is. Mindenki elolvassa ugyanazt a könyvet, és a szünetre időzítitek a találkozót, amikor átbeszélitek a történettel kapcsolatos gondolataitokat. A gyerekek számára pedig valamilyen kihívással teheted vonzóbbá egy könyv elolvasását. De a hosszabb szünetek alkalmasak lehetnek régóta halogatott online tanfolyamok, képzések elvégzésére is! Ha nem okoz diszkomfort érzést a tömeg, kilátogathattok városi vagy egyéb rendezvényekre. Gyakran találkozhattok gasztronómiai vagy egyéb tematikus fesztivállal, ami jó program lehet. 

Játszatok, alkossatok! 

A szünidő alkalmával több szabadidő jut a közös játékra is. Vegyétek elő a társast, kártyát, de akár játszhattok együtt online is.  Ha pedig van rá affinitás, tarthattok kézműves foglalkozást is: rajzolhattok, festhettek, fűzhettek gyöngyöt, gyurmázhattok.  

Akár a gyerekek és a család, akár a barátok számára tervezel programokat, tartsd szem előtt a résztvevők érdeklődési körét és életkorát. Ha megtaláljátok a megfelelő egyensúlyt a szórakozás és a az ismeretbővítés között, biztosan mindenki jól érzi majd magát. 

 


Ezt a bejegyzést 2024. március 25-én tettük közzé.