Tetőablakokkal az energiahatékonyságért

Gondoltad volna, hogy 1 négyzetméternyi VELUX tetőablak energiahatékonyabb lehet, mint ugyanennyi ablaknélküli tetőfelület? A VELUX továbbfejlesztett tetőablakaival a tetőtér hőszigetelése, hőnyeresége és energiahatékonysága is számottevően fejleszthető.

Tudtad, hogy:

  • A tetőablakok kétszer annyi nappali fényt engednek be a helyiségbe, mint a függőleges ablakok, és háromszor annyit, mint az ablakfülkébe épített függőleges ablakok?
  • 2050-ben Európában a mai, meglévő épületek közül tízből kilenc még 2050-ben is használatban lesz? Így óriási lehetőségek vannak az időjáráshoz és éghajlathoz igazodó felújítások terén.
  • Európában a lakóépületek 40%-a még az 1960-as évek előtt épült? Tehát még jóval az energetikai követelmények szigorítása előtt. Ezeknél az épületeknél előbb vagy utóbb elengedhetetlenné válnak az energiahatékonyságra irányuló felújítások.

 

Hogyan kapcsolódnak a fenntarthatósághoz és energiahatékonysághoz a VELUX tetőablakok?

  • Ha új VELUX tetőablakot építünk be egy normál tetőszerkezetű, meglévő épületbe, az új ablaknak általában jobb a teljes energiateljesítménye, mint magának a tetőszerkezetnek. Ennek oka, hogy javul a hőszigetelés és az ablakon keresztüli napenergiából származó nyereség.
  • Télen a kinti és benti hőmérséklet-különbség miatt egy régi tetőszerkezet nagy hőveszteséggel jár, különösen, ha a hőszigetelés szintje sem megfelelő.
  • Egy új VELUX tetőablaknak viszont pozitív az energiamérlege, hiszen az ablakon keresztül magasabb a hőnyereség, mint a hőveszteség.
  • A VELUX tetőablakok új generációjával, a Thermo Technology™ technológiának és a kiváló hőszigetelő üvegeknek köszönhetően jelentősen javult a tetőablakok energiahatékonysága. Az új ablakszerkezettel és a jóval hatékonyabb szigetelőanyagokkal soha nem látott hőszigetelő hatást értünk el. Így nyáron nem kell rettegnünk attól, hogy könnyen felmelegszik az üveg és a napsugarak, illetve a forró levegő a belső klímát is felhevítik. Télen pedig a hideg ellen is biztosítani tudjuk a helyiséget, arról nem is beszélve, hogy a fűtött szobából a meleg sem áramlik ki. Ennek eredményeként a légkondicionáló használata és a fűtés is hatékonyabbá válhat, amit a pénztárcánk is meghálál majd!

Ezt a bejegyzést 2020. február 12-én tettük közzé.