Tetőfelújítás: mikor időszerű?

A rezsiköltségekben, valamint a felhasznált energia mennyiségében is jelentős megtakarítást hozhat, ha otthonunkat korszerűsítjük. De mikor indokolt a tetőfelújítás?

Rezsicsökkentés 

Beköszöntött a jó idő és ezzel a távoli múltba vész a téli fűtésköltség terhe. Nyáron viszont sokan használnak klímát, hogy elviselhető legyen a hőség otthonaikban, és ez a rezsi kiadásokban is megmutatkozik, különösen akkor, ha házunk szerkezetileg nem korszerű. Az MBH Jelzálogbank elemzése szerint (https://www.mbhbank.hu/sajtoszoba/20230614) a padlásfödém vagy a tető hőszigetelése akár évi másfél millió forintos rezsi megtakarítást is jelenthet. 

Ha már nem véd megfelelően 

A tető korszerűsítésére a rezsicsökkentés mellett akkor is szükség lehet, amikor az már nem óvja házunkat száz százalékosan. Ha a szélsőséges időjárás helyrehozhatatlan károkat okozott a tetőcserepekben, akkor mindenképp érdemes felújításban gondolkodnunk. Ugyanez a helyzet akkor is, ha az életkorral összefüggő károsodások keletkeztek a tetőn, illetve a tetőcserepekben. 

Tetőcserepek: fontos lehet a súly és az ár 

Felújítás során kérdésként merülhet fel, hogy a már meglévő tető elbírja-e az új cserepeket. A Synus termékcsalád a Terrán legkönnyebb tetőcserepe egyszerre könnyű, ugyanakkor erős. Kilencféle színben és négyféle felületkezelési eljárással kapható. 

Alapvető vásárlói igény, hogy a legjobb áron jussunk hozzá minőségi cserepekhez. A Terrán Renova Plus tetőcserepe négyféle színben, ColorSystem felületkezeléssel gondoskodik arról, hogy kedvező ára mellett, ne kelljen kompromisszumot kötnünk a minőség rovására. 

TetőtÉpítek: segít eligazodni 

Ha időszerű a tetőfelújítás, akkor nagy segítség, ha egyetlen helyen minden kérdésre választ kaphatunk. A Terrán fontosnak tartja, hogy megbízható tudásanyaggal támogasson olyan nagy horderejű döntéseket, mint az építkezés vagy a felújítás. Ezért TetőtÉpítek felületén edukációs anyagok, referenciafotók mellett kalkulátorok is segítik a tájékozódást és a döntést. A tetőcserepekre, az ereszcsatorna-rendszerre, valamint a Terrán Generonra is kérhetünk díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátor segítségével. 

terran-teto-felujitas 

 


Ezt a bejegyzést 2023. július 5-én tettük közzé.