A hangulatos előszoba és folyosó titka

Gyakran csak a lakás központi helyiségeire koncentrálunk, pedig az egység és harmónia megteremtéséhez nem hanyagolhatjuk el az előszobát és folyosót sem. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel ezeket a helyiségeket is otthonossá teheted.

  

Válassz világos színeket! 

Használj világos, meleg színeket a falakon és a bútorokon. A fehér, a bézs és a pasztellszínek optikailag tágítják a teret és melegséggel töltik meg.  

Engedj be természetes fényt! 

Ezekben a helyiségekben is használd a természetes fény erejét! Ehhez ideális megoldást nyújthat a fénycsatorna, aminek segítségével a tetőn keresztül elvezetheted a természetes fényt a tetővel nem határos helyiségbe. Erről bővebben itt írtunk: Kevesebb villany, több természetes fény: fénycsatorna magastetőhöz 

Rendszerezz, tárolj praktikusan! 

Ne kelts zsúfolt, kupis hatást a tárolással! A cipőiteket rejtsd el cipősszekrényben, ne legyenek szem előtt. Fali akasztókkal és polcokkal rendszerezheted a kulcsokat, kabátokat, táskákat és egyéb kiegészítőket. 

folyoso_DAY0001559_S_hall_after 

Dekorálj, csempéssz be személyes tárgyakat!  

Akaszthatsz festményt, tükröt a falra, és kirakhatod a személyes fotóitokat is!  A festmény meghatározhatja a hangulatot, a tükör tágítja a teret és praktikus a készülődéshez, a fotók pedig felelevenítik a kellemes közös pillanatokat.  

Világítsd be a teret! 

A készülődéshez megfelelő világításra van szükség. De a funkcionalitáson túl a hangulatról is gondoskodhatsz a sejtelmes, lágy világítással.  

Adj karaktert! 

Egy puha szőnyeggel vagy rongyszőnyeggel tovább fokozhatod az otthonosságot, ráadásul a fázós lábúaknak ez praktikus is: a cipőből kibújva egyből egy kellemes felülettel találkoznak a talpak. Ugyanakkor a padló anyaga is meghatározó. Válassz olyan burkolatot, ami harmonizál a színekkel és könnyen tisztántartható! 

Zöldíts! 

A zöld növényekkel életet, frissességet hozhatsz az előtérbe, folyosóba. Sokat formálnak a helyiség atmoszféráján. 

Fokozd a kényelmet! 

Ha rendelkezel elegendő hellyel, tervezz be egy ülésre alkalmas tárolópadot, ami sok holmit elnyel, a tetejére pedig leülhet, akinek így kényelmesebb felvennie a cipőjét.  

 

A fentieket figyelembevéve olyan helyiséget rendezhetsz be, amelyek a funkcionalitáson túlmutatnak, otthonos hangulatúak és meghittséget árasztanak.  A kulcs itt is a harmónia és az egyensúly megtalálásában rejlik a praktikum és a dekoráció között. 

 


Ezt a bejegyzést 2024. március 15-én tettük közzé.