Hogyan teheted a lehető legkényelmesebbé a gyerekek tetőtéri birodalmát?

Ahogy a család gyarapodik, kihívást jelenthet megteremteni a megfelelő méretű, kényelmes otthont, ahol mindenki elfér. Sok háztulajdonos dönt ennek az egyik lehetséges megoldásaként a tetőtér beépítése mellett. Így a tető alatt hozzák létre a gyerekek birodalmát. Összegyűjtöttünk néhány alapvető tanácsot, amit érdemes megfogadni, ha a maximális komfortérzetre vágytok. Lássuk, melyek ezek!

A tetőteret a kicsik vágyainak megfelelően alakíthatjátok ki, de néhány dologban döntést kell hoznotok annak érdekében, hogy a gyerekek kényelmét sokáig szolgálhassák a terek. Ebben a bejegyzésben felfedezzük a levegő minőségének, a hőmérsékletnek és a szellőztetés hatékony szabályozási lehetőségeit, hiszen ezek mind hozzájárulnak a gyermekek komfortérzetéhez és jólétéhez. 

ID10171786_XXL 

Megfelelő szigetelés és szellőztetés 

Amikor a tetőtér kialakításáról van szó, az első teendőnk a kényelem megteremtése érdekében a megfelelő szigetelés kialakítása. A tetőtér padlójának és falainak megfelelő szigetelésével szabályozni tudjuk a belső hőmérsékletet, kellemesebbé téve a teret egész évben. 

Ezenkívül a megfelelő szellőzés létfontosságú a jó levegőminőség fenntartásához. A tetőszellőzők vagy padlásventilátorok felszerelése elősegítheti a friss levegő keringését, csökkentve a fülledtséget és megakadályozva a penészgomba kialakulását és elszaporodását. 

Okos szellőztetés 

A tetőtér hőmérsékletének szabályozása létfontosságú, hogy kényelmes környezetet teremthess a gyermekeid számára. Praktikus odafent okos klíma- és fűtésrendszert telepíteni, amivel akár távolról is szabályozható az optimális hőmérséklet, és a mesterséges intelligencia által vezérelt szellőztetéssel komfortosabb, egészségesebb lakóteret alakíthatunk ki a tető alatt a legkisebbek számára is.  

ID10169897_XXL 

A VELUX ACTIVE with NETATMO alkalmazással összekapcsolhatók a VELUX elektromos termékek. Segítségével szabályozható és automatizálható a tetőablakok és a redőnyök működtetése, mégpedig  az optimális levegőminőség és hőmérséklet elérése érdekében. Ehhez figyelembe veszi a beltéri klímát és a kinti időjárást is. 

Időjárás elleni védelem 

Az energiahatékonyság növelése és az megfelelő hőmérséklet fenntartása érdekében elengedhetetlen a tetőtérben lévő rések, repedések vagy nyílások lezárása. Az ablakok és ajtók körüli szigetelés megakadályozza a huzatot, amiről, ha nem gondoskodunk, zavaró lehet, hiszen hűti a helyiséget, olykor hangos és zavaró is. A tetőtér kialakításakor ügyelj arra, hogy jó minőségű ablakokat válassz, vagy meglévő tetőtér esetén érdemes lehet a régi tetőablakokat újra cserélni. A háromrétegű üvegezésű ablakok sokkal energiatakarékosabbak, mint a dupla üvegezésűek, érdemes tehát ezt választani! 

Tetőablak karbantartás 

A megfelelő karbantartással megnövelhető a tetőablakok használati ideje, hiszen így hosszú távon biztosítják újszerű állapotú terméktulajdonságait. Fényzáró rolókkal vagy redőnyökkel szabályozhatod vagy teljesen elzárhatod a túlzott napfényt, és így csökkentheted a nappali felmelegedést, és megakadályozhatod, hogy a tér túl világos legyen, amikor az nem kívánatos. Ezenkívül ezekkel az óvintézkedésekkel megteremtheted a gyerekek jó alvásának feltételeit is.  A VELUX redőnyök és külső fényzárók blokkolják a napfényt, mielőtt az elérné a tetőablak üvegfelületét, így a nap melegének akár 93%-át kint tartják, míg a VELUX belső fényzárók lehetővé teszik a beérkező fény szabályozását a tökéletes légkör érdekében. Színek és stílusok széles választékában kaphatók, sőt a Gyerek Kollekció mintás darabjai a gyerekszobák szórakoztató ékkövei lehetnek. 

ID10123039_132925-02-XXL 

A Gyerek Kollekció fényzáró rolóit úgy tervezték meg, hogy nem csak a szórakozásra, hanem a biztonságra is összpontosítottak: nincsenek akasztózsinórok, így biztosítva, hogy kicsik biztonságban legyenek a szobájukban, amely teljesen elsötétíthető a nyugodt délutáni alváshoz. 

Ahhoz, hogy a tetőteret kényelmes lakótérré alakítsd gyermekeid számára, gondosan mérlegelni kell különböző tényezőket, mint például a légáramlás, a hőmérséklet-szabályozás és a világítás. Ha befektetsz a megfelelő szigetelésbe, szellőztetésbe, intelligens rendszerekbe, nyílászárókra és ezek működtetésébe, továbbá elegendő természetes fényt juttatsz be a tetőablakokon keresztül a tető alatti terekbe, hívogató és hangulatos padlásteret alakíthatsz ki, ahol gyermekeid szívesen töltik az idejüket. A megfelelő beállításokkal és a kényelemre összpontosítva a tetőtered az elkövetkező években otthonotok megbecsült részévé válhat. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

Milyen fényzárót válasszunk a gyerekszobába? 

Nincs nyáron tetőtér árnyékolók nélkül 

 


Ezt a bejegyzést 2023. augusztus 6-án tettük közzé.