Hogyan teremtsük meg a béke és harmónia szigetét az otthonunkban?

Alapvető igényünk, hogy a négy fal között jól érezzük magunkat. Természetesen ennek elérését egyéni szükségleteink nagyban meghatározzák. Ugyanakkor létezik pár általános alapelv, amelyek szinte mindenkinél egységesen beválhatnak a cél elérése érdekében. Nézzük meg ezeket!

 

Szellős hatás 

Ha nem is tágas a rendelkezésre álló tér, a zsúfoltság kerülésével optikailag kibővítheted a teret. Ne bútorozz be minden négyzetcentimétert! Persze szükség van a tárolásra, de teremts egyensúlyt a mennyiségben! 

 

Világosság 

A természetes fényforrások és a kilátás előidézhetik a jó közérzetet. A természetes fény ráadásul a szemeidnek és az egész szervezetednek szükséges, és jóval egészségesebb, mint a mesterséges világítás. Nemcsak jobb a hangulatod egy világos helyiségben, de nő a koncentrációs képességed és a hatékonyságod is. Arról nem is beszélve, hogy ha kellően világos a szoba, kisebb az esély a penész és egyéb gombák megtelepedésére. Az ablakok, tetőablak kombinációk mellett tükrökkel, világos színhasználattal is erősítheted ezt a hatást!  

stilus-ID10095407_140267-01-XXL 

Rend 

Rend a lelke mindennek – tartja a mondás. Milyen igaz! A rend ráadásul nemcsak a szemeidet gyönyörködteti, de az agyad számára is pihentető. Ugyanis amíg nincs rend, legalább a tudatalattidban ott fog motoszkálni plusz teendőként az elpakolás. A takarítás ráadásul meditatív tevékenység és aktív időtöltés. Aki rendet tart maga körül, általában annak a gondolatai is rendszerezettebbek.  

harmonia-ID10127671_XXL 

Egység 

Ahhoz, hogy harmóniát teremts, szükséges, hogy otthonod egységet tükrözzön. Gondold végig, hogy milyen stílusirányzat tetszik és ennek jegyeit alkalmazd! Belsőépítész szakértőnk friss bejegyzéssorozata a lakberendezési stílusokat mutatja be. A skandináv irányzatról itt, a minimalistáról pedig itt olvashatsz. 

 

Személyes 

Ha csak a fentiek elegendőek lennének az idilli otthon megteremtéséhez, minden lakás egyforma lenne. Pedig mi mindannyian különbözőek vagyunk. Éppen ezért tedd személyessé a teret! Csempéssz be a kiegészítők sorába fotókat a lekedvesebb emlékeidről, közös élményeitekről, emlékeztesd magad kedvenc hobbijaidra, érdeklődési köreidre! 

 


Ezt a bejegyzést 2022. május 27-én tettük közzé.