Jól sikerült tetőtéri home office munkaállomások

A 2020-as év sokunk életét megváltoztatta. Rengetegen szorultunk otthonunk biztonságába, ahol meg kellett oldani az online tanulást és/vagy otthoni munkavégzést. Azok voltak szerencsésebbek, akiknek volt lehetőségük egy kis sarkot vagy szobát átalakítani úgy, hogy az alkalmas és ideális legyen ezen feladatok ellátására. Ebben a cikkben mutatunk pár jól sikerült példát, amiből te is inspirálódhatsz, ha esetleg még az otthoni munkaállomásod megtervezése előtt állsz!

Milyen körülmények kellenek az otthoni munkavégzéshez? Mivel jellemzően több órát egyhuzamban a számítógép vagy laptop előtt ülünk, érdemes beruházni egy íróasztalba és egy ülőmunkához alkalmas székbe, hiszen ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy ergonomikus szinten is rendben legyen a munkaállomásunk. Ezen túlmenően pedig a hatékonysághoz és a koncentrációhoz fontos, hogy kellő mértékű természetes fény legyen a helyiségben és tudjunk szellőztetni. Ezekről bővebben írtunk az Ellenőrzőlista 6 pontban a tetőtéri dolgozó kialakításához című bejegyzésünkben, olvasd el, mielőtt görgetsz!  

 

Nézzünk meg pár jól sikerült példát! 

Az új helyzet gondolkodásra adhat okot, ugyanis egy már berendezett lakásban, házban meg kell találni a dolgozósarok helyét. Ilyenkor előnyünkre válhat a praktikus helykihasználás. A lépcsők környékén jellemzően van valamilyen holttér, amit megtölthetünk funkcióval, ha ott alakítjuk ki a munkaállomást. Szerencsés a helyzet, ha ezekben a terekben van természetes fényforrásunk, így nem mesterséges világítás mellett kell dolgoznunk. 

home-office-142644-01_1659_Staircase_MT

home-office-132553-01-L

Az is jó megoldás lehet, ha van egy tetőablak közelében lévő funkció nélküli sarok, ahova egy ide kialakított íróasztallal kényelmes, szellős munkaállomást alakíthatunk ki. Egy dologra vigyázzunk: úgy helyezzük el az asztalt, hogy leüléskor vagy felálláskor ne ütközzünk a ferde tetővel! Ez kiküszöbölhető azzal, ha pontosan vesszük le a rendelkezésre álló sarok méreteit, és ennek megfelelően keresünk vagy gyártatunk asztalt! 

home-office-142689-01_Offices--V

Nem muszáj mindig abban gondolkodni, hogy az íróasztalnak közvetlenül az ablaknál kell lennie! Például az alábbi VELUX Duo ablakrendszernél felesleges is lenne eltakarni az ablakkombináció által nyújtott pazar kilátást. 

dolgozoszoba-146602-01-XXL

Ugyanakkor szó se róla, hogy a közvetlenül az ablak mellé elhelyezett íróasztal lehetővé teszi, hogy a munkavégzés közben élvezzük a természetes fény minden előnyét. 

home-office-135288-01-XXL

Neked melyik a kedvenced és nálad hol kapott helyet az íróasztal? Írd meg hozzászólásban! 

 

Olvasd el kapcsolódó bejegyzéseinket! 

 


Ezt a bejegyzést 2021. június 11-én tettük közzé.