Jön a tavasz - hogyan készüljünk fel rá belül?

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, milyen ház körüli teendők aktuálisak a tavasz közeledtével. Most pedig lássuk, hogyan hangold rá tested, lelked és otthonod belső részét az évszakváltásra!  

Tavaszi nagy szanálás 

Tél után nemcsak a felszaladt kilóktól szeretnénk megszabadulni, de otthonunkat is szeretnénk fellélegeztetni. Nézd át a szekrényeket és ints búcsút a felesleges ruháknak, tárgyaknak! Nyugodtan legyél szigorú, és ne félj a pazarlástól! Add el vagy adományozd el őket!  Így, ami neked már felesleg, az másnak az új évszak egy új kedves szerzeménye lehet. Egyébként is népszerűsége csúcsán van az újrahasznosítás és menő használt darabokat vásárolni!  

Frissítsd fel otthonod!  

Ilyenkor már kezdünk újra nyitni a színek és minták felé. Előkerülnek a tavasz hírnökei, a kedves pasztell árnyalatok, és a húsvéti dekoráció is lassan bekúszik a nappaliba. A textíliák cseréjével tudod legegyszerűbben átöltöztetni otthonod. A púderes, világos árnyalatú sárga, rózsaszín, menta, levendula a fürdőszobaszőnyegen, díszpárnákon, terítőn vagy sötétítő függönyön máris tavaszra hangolja a lakást. A színek mellett az illatokkal is tudsz játszani! A jázmin, ibolya, gyöngyvirág illatgyertyában és diffúzorban is tavasz illattal árasztja el a lakást.  

Tankolj fel vitaminokból! 

A tél sokat kivesz belőlünk és ilyenkor tombolnak a vírusok. A nagy tavaszi munkálatokhoz pedig szükséged lesz bőven energiára és jó kondira. Gondoskodj az immunvédelemről, és készítsd fel tested vitaminokkal a vírusok elleni harcra!  

Hangolódj az évre! 

A téli álomból már lassan felébredünk, és amit eddig halogattunk, már ne tegyük! Tervezd meg a tavaszi, nyári programokat, utazásokat! Ahogy beüt a tavasz, már nem lesz kedved otthon ülni és tervezgetni, ezért gondolt át még most az idei vágyaidat, úti célokat, hogy a nagy hajrában majd nehogy kimaradjon valami! A lakásfelújítás lépéseit is érdemes már most meghatározni. 


Ezt a bejegyzést 2024. február 20-án tettük közzé.