Milyen árnyékolók léteznek lapostetős felülvilágítóhoz?

Előző bejegyzésünkben már bemutattuk a lapostetős felülvilágítókat, melyekkel növelheted a természetes fény mennyiségét az otthonodban. Ahol viszont fény jut be a lakásba, ott árnyékolóra is szükség van. Nézzük meg, milyen lehetőség van erre!

 

Mivel a felülvilágító magasan van, mindenképp olyan árnyékoló szükséges, ami távvezérléssel működtethető. Így amikor fényre van szükséged, beengedheted, de amikor sötétítenél, elzárkózhatsz előle. Erre kínál megoldást VELUX elektromos árnyékoló. Ez falikapcsolóval szabályozható, így például éjszakára vagy forró nyári napon nappal is használhatod. Akkor is hasznos az árnyékoló, ha az erős fény miatt például a tévé képernyője zavaróan tükröződik. Alkalmazhatsz külső hővédőt és belső fényszűrő-fényzáró árnyékolót is. Ezek együttes használatával tovább javíthatod a komfortérzetet. 

A VELUX elektromos árnyékolók széles választékából kiválaszthatod azt, ami a leginkább passzol a felülvilágítódhoz és otthonodhoz. Ezeket tartós használatra tervezték 13500 alkalommal használták a tesztelés során, hogy megfelelően működjenek a hétköznapi igénybevétel mellett. Működésük csendes, a motor halkan dolgozik, így a vezérlését nem kíséri zavaró zaj.   

harmonika-rolo-ID10122256_148908-01-XL 

A lapostetős felülvilágító esetén a külső hővédő rólót az alsó és a felső elem közé szerelik. Az áttetsző hővédő roló napelemes. Segítségével a beltéri hőmérsékletet kellemes szinten tarthatod. Behúzott állapotban kiszűri az erősen tűző napsugarakat és a besugárzó hő 76 százalékát távol tartja. Segít a fény tompításában. Távirányítással működtethető, így az elérhetetlen magasság sem akadályozhat meg a besötétítésben. 

A fényzáró energiaroló duplapliszé anyagának belső felülete alumínium bevonatos, ezáltal javítja a hőszigetelést. Szintén választható távirányítású elektromos és napelemes verzióban. Fényzárásra és fényszűrésre is tökéletesen alkalmazható. 

Választhatsz még harmonikarolót is, ami a beérkező fény tompítására szolgál. Falikapcsolóval szabályozható és több színben kapható, hogy a lakás éke lehessen (fehér, homokszín és metálkék). 

A napelemes árnyékolók esetén nincs szükség külső vezeték kiépítésére. Az elektromos árnyékolók pedig az elektromos tetőtéri ablakokhoz használhatók. Ezek közvetlenül az ablak áramellátására csatlakoztathatók. 

 

A termékekről részletes információt itt találsz: https://www.velux.hu/termekvalasztek/otthon-automatizalas/integra-arnyekolok  

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 17-én tettük közzé.