Milyen árnyékolók léteznek lapostetős felülvilágítóhoz?

Előző bejegyzésünkben már bemutattuk a lapostetős felülvilágítókat, melyekkel növelheted a természetes fény mennyiségét az otthonodban. Ahol viszont fény jut be a lakásba, ott árnyékolóra is szükség van. Nézzük meg, milyen lehetőség van erre!

 

Mivel a felülvilágító magasan van, mindenképp olyan árnyékoló szükséges, ami távvezérléssel működtethető. Így amikor fényre van szükséged, beengedheted, de amikor sötétítenél, elzárkózhatsz előle. Erre kínál megoldást a távvezérlésű VELUX INTEGRA® árnyékoló. Ez falikapcsolóval szabályozható, így például éjszakára vagy forró nyári napon nappal is használhatod. Akkor is hasznos az árnyékoló, ha az erős fény miatt például a tévé képernyője zavaróan tükröződik. Alkalmazhatsz külső hővédőt és belső fényszűrő-fényzáró árnyékolót is. Ezek együttes használatával tovább javíthatod a komfortérzetet. 

A VELUX INTEGRA® árnyékolók széles választékából kiválaszthatod azt, ami a leginkább passzol a felülvilágítódhoz és otthonodhoz. Ezeket tartós használatra tervezték 13500 alkalommal használták a tesztelés során, hogy megfelelően működjenek a hétköznapi igénybevétel mellett. Működésük csendes, a motor halkan dolgozik, így a vezérlését nem kíséri zavaró zaj.   

harmonika-rolo-ID10122256_148908-01-XL 

A lapostetős felülvilágító esetén a külső hővédő rólót az alsó és a felső elem közé szerelik. Az áttetsző hővédő roló napelemes. Segítségével a beltéri hőmérsékletet kellemes szinten tarthatod. Behúzott állapotban kiszűri az erősen tűző napsugarakat és a besugárzó hő 76 százalékát távol tartja. Segít a fény tompításában. Távirányítással működtethető, így az elérhetetlen magasság sem akadályozhat meg a besötétítésben. 

A fényzáró energiaroló duplapliszé anyagának belső felülete alumínium bevonatos, ezáltal javítja a hőszigetelést. Szintén választható távirányítású elektromos és napelemes verzióban. Fényzárásra és fényszűrésre is tökéletesen alkalmazható. 

Választhatsz még harmonikarolót is, ami a beérkező fény tompítására szolgál. Falikapcsolóval szabályozható és több színben kapható, hogy a lakás éke lehessen (fehér, homokszín és metálkék). 

A napelemes árnyékolók esetén nincs szükség külső vezeték kiépítésére. Az elektromos árnyékolók pedig az elektromos tetőtéri ablakokhoz használhatók. Ezek közvetlenül az ablak áramellátására csatlakoztathatók. 

 

A termékekről részletes információt itt találsz: https://www.velux.hu/termekvalasztek/otthon-automatizalas/integra-arnyekolok  

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 17-én tettük közzé.