Szempontok a tökéletes tetőszínhez - 2. rész

Sokan úgy tartják a tető koronaként ékeskedik a ház tetején. Tervezésekor elengedhetetlen a tetőcserép színének kiválasztását is szem előtt tartani, figyelembe véve a szakmai és funkcionális szempontokat is. De vajon milyen más kritériumoknak kell megfelelnie a tetőcserépnek? Ezúttal az energiahatékonyságot és időtállóságot vesszük górcső alá.

  

Energiahatékonyság 

A ma divatos sötét színű tetők esetében különösen fontos szempont az energiahatékonyság, kiváltképpen akkor, ha a tetőteret is beépítjük. Nem kell azonban lemondanunk a sötét színű tetőcserepéről, hiszen például a BMI Bramac Star és Thermo Protector termékcsaládban lévő tetőcserepek egyedi felületkezelésüknek köszönhetően visszaverik az infravörös sugarak jelentős részét, ezáltal csökkentik a tetőtér nyári hűtési költséget és növelik az ott élők komfortérzetét. 

A megfelelő felületű tetőcserepeken túl nem elhanyagolandó a tetőtér szakszerű hőszigetelése, és a megfelelő rétegrend kiválasztása sem, hiszen egy házon a legnagyobb energiaveszteség a tetőn keresztül jelentkezik. A BMI Bramac Clima Roof csomagjai úgy kerültek kialakításra, hogy védelmet nyújtsanak a szélsőséges időjárással szemben, és csökkentsék az épület téli fűtés-, és a nyári hűtésigényét. 

 

Időtállóság  

Ha tetőről van szó, érdemes mindig rendszerben gondolkodni, hiszen egy biztonságos és időtálló tető sokkal több, mint a tetőcserepek összessége. Számos kiegészítőre és rendszerelemre van szükség, melyek együttesen határozzák meg a tető komfortját, funkcionalitását, felszereltségét. Ha a BMI Bramac rendszercsomagok valamelyike kerül beépítésre a megfelelő hőszigetelést biztosító valamely Clima Roof csomagjukkal együtt, akkor a tetőcserepekre adott 30 év új-érték és fagyállósági garancia mellett akár 15 évig terjedő rendszergarancia is jár. Részletekért látogass el weboldalukra.  

Ha a tetőcserepek kiválasztása előtt állsz, ajánljuk figyelmedbe korábbi cikkünket, amelyben minden információt megtalálsz, hogy megvalósítsd álmaid tetőjét. 

 

clima-roof

 


Ezt a bejegyzést 2023.04.30-án tettük közzé.