Tetőablakcsere Gyakran Ismételt Kérdések 1. rész

Ha aktuális a tetőablakcsere vagy most tervezed a beépíttettésüket, ez a cikk hasznos lehet számodra, ugyanis a VELUX tetőablakokkal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket gyűjtöttük össze. Ha saját kérdésedre nem kapsz választ cikksorozatunkban, bátran lépj velünk kapcsolatba!

Tetőablakcsere: minden korábbi tetőablak mérethez találok kompatibilis VELUX tetőablakot? 

A régebbi gyártásból származó VELUX és HUNG-VELUX tetőablakok külső mérete azonos a ma gyártott tetőtéri ablakokéval. Az egyetlen kivétel az FVI 5 (70 x 118 cm méretű) ablak, ehhez csak hasonló méretet tudunk kínálni. 

Az alábbi táblázat segíthet a méretazonos új ablak kiválasztásában: 

2021-09-30_15-16-33 

Kép forrása: https://tetoablak.veluxshop.hu/vevoszolgalat/gyakran-ismetelt-kerdesek 

 

Ha a már beépített tetőablak másik gyártó terméke, mérésre lesz szükség! Ahhoz, hogy a mérésed pontos legyen, az ablak körüli káva méretét kell lemérned. Ezekhez az értékekhez (mind magasság, mind szélesség) adj hozzá 4-4 cm-t. Így tudsz tájékozódni, hogy milyen opciók találhatóak a kínálatunkban. Ugyanakkor megrendelés előtt javasoljuk, hogy szakember segítségével győződj meg a megfelelő ablakméretről!  

 

Mi a különbség a Standard és a Standard Plus ablakok között? 

Bár vannak azonos paraméterei a két ablaktípusnak - az ablaktok és az ablakszárny szerkezete, a kilincs kialakítása például megegyezik -, az üvegezésben rejlik a különbség. Ugyanakkor ennek eredményeként a 3 rétegű üvegezésű Standard Plus tetőablakok hőszigetelő képessége jelentősen jobb és hangszigetelése pedig valamivel jobb a Standard típusnál. 

 

Létezik egyedi megrendelés, például egyedi méretben vagy színben tudok tetőablakot rendelni? 

Ez lehetséges, de csak meghatározott ablaktípusok esetén. Azt javasoljuk, hogy ne habozz, keresd fel a VELUX vevőszolgálatot a +36 1 436 0601-es telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen és egyeztessétek a részleteket! 

 

Fix tetőablakokat is kérhetek? 

A VELUX elkötelezte magát a jobb életminőség körülményeinek megteremtésében azáltal, hogy küldetésének tekinti, hogy a tetőn keresztül természetes fényt és friss levegőt juttassanak bármely otthonba és munkahelyre. Ennek a hitvallásnak fontos eleme az ablakok nyithatósága és szellőztethetősége, éppen ezért fix ablakot nem gyártanak önálló használatra. Kiegészítő ablakelemként ugyanakkor megtalálhatók a kínálatukban a fix ablakok, ezek nyitható tetőtéri ablakkal kombinációban építhetők be tetőtéri ablak alá a tetősíkba vagy a térdfalba. 

 

Miért kell külön megvásárolni a burkolókeretet? 

A burkolókeret funkciója szerint a tetőhöz és a tetőfedő anyaghoz való vízzáró kapcsolódásról gondoskodik. Mivel a tetőfedő anyagok profilméreteiket és anyagukat illetően sokfélék lehetnek (pl. cserép, pala, zsindely, nád, lemez, szigetelő lemez, szendvicspanel, stb.), ezért a burkolókeretet a fedéstípushoz illeszkedően kell kiválasztani. Mivel ez sokféle lehet, külön csomagban kell megvásárolni. Ez nem megkerülhető lépés, mert az ablak anyagát védő külső lemezborítást is a burkolókeret tartalmazza, tehát anélkül az ablak védtelen az időjárás viszontagságaival szemben.  

 

A régi ablakon lévő burkolókeretet miért nem lehet az új vásárlásakor felhasználni? 

A régi tetőablakokhoz képest a mai ablakok más beépítési technikával (27-67 mm-rel mélyebbre) épülnek be, és megváltoztak a lemezcsatlakozások kialakításai is. A régi burkolókeretek nem biztosítanának megfelelő mértékű átfedést és vízzáró csatlakozást. 

 

Eszedbe jutott valami? Tedd fel Te is a kérdésedet hozzászólásban!

 

Ha elbizonytalanodtál a megfelelő típus kiválasztásában, méretvételben, vagy bármilyen kérdés felmerült benned, kérd a VELUX Vevőszolgálat segítségét a +36 1 436 0601-es telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen! 

További információ: https://tetoablak.veluxshop.hu/vevoszolgalat/gyakran-ismetelt-kerdesek  

 

Olvasd el a cikk második részét ide kattintva! 

 


Ezt a cikket 2021. október 2-án tettük közzé.