Tippek a tetőhöz, amire évek múltán is jól esik ránézni

Hónapokig, évekig tartó álmodozások, tervezgetések, egyeztetések és persze maga a kivitelezés – ismerősen hangzik? Az építkezéssel, felújítással járó fáradságos munka tagadhatatlan, viszont kárpótol az a pillanat, mikor először lépsz be új otthonodba. Tippjeinkkel segítünk, hogy a beköltözés napján érzett elégedettség ne csak emlék legyen, hanem a mindennapok része!


Tervezz gondosan!

Érdemes átvitt értelemben is biztos alapokra építeni: ne sajnáld az időt a jó szakemberek felkutatására, fektess be minőségi alapanyagokba! Már a tervezésnél számolj azzal, hogy egy jó tetőrendszerrel és a megfelelő kiegészítővel jelentősen lefaraghatod a későbbi kiadásaidat a fűtésszezon alatt. Nagyobb magabiztossággal vághatsz bele az építkezésbe, ha megrendelőként te magad is felkészülsz. A folyamatok megértését már sok, a tulajdonosok számára készült anyag segíti, ilyen például az egyik előző blogposztunk, amely a legfontosabb szakkifejezéseket magyarázzal el közérthetően. Nézd meg ezt is!


Válassz időtálló tetőcserepet!

Otthonod évtizedekig szolgálja kényelmedet, így természetes, hogy a tartós anyagok nyújtotta biztonság mellett sokáig olyan szépnek is szeretnéd látni, mint a beköltözés napján. Nem kell kompromisszumot kötnöd a minőség és az esztétikum között, ha olyan innovatív technológiával készült tetőcserepet választasz, mint a BMI Bramac Star termékcsaládja.


A Star tetőcserepek alapjait a nagyobb szemcsés, anyagában színezett betoncserép-test adja, ezzel biztosítva a termék tartósságát. A szendvicstechnológiának köszönhetően erre a masszív alapra finom szemcseszerkezetű cementpép réteg kerül, majd az a különleges bevonat, ami a kerámiára jellemző sima, fényes felületet eredményezi. A ragyogás mellett az időjárásállóság és a hővédelem biztosítja a hosszan tartó szépséget.

star_bejegyzes_

Gondolkodj rendszerben!

Nem érdemes az utángyártott rendszerelemekkel spórolni, hiszen ezekkel a tartozékokkal szemben a gyári alapanyagok minősége garantált, illetve így az sem okoz gondot, vajon kompatibilisek-e egymással az egyes elemek. Az alacsonyabb minőségű kiegészítők megrongálódása miatti kár sokkal nagyobb lehet, mint amennyit a kiegészítők árán spórolhatunk. Emellett garanciális okokból is megéri rendszerben gondolkodni, hiszen a BMI Bramac a tetőcserepekre nyújtott 30 év új érték garancia mellett, teljes rendszer vásárlása esetén a teljes tetőre 15 év rendszergaranciát vállal.


Törődj vele!

A jól megválasztott tetőrendszer és a megfelelő karbantartás, időnkénti apró munkálatok elvégzése együtt garantálják a teljes tető vízzáróságát, viharállóságát és megbízhatóságát. A csatornát idővel könnyen eldugíthatják falevelek, ágak vagy szennyeződések. Ha úgy látod, hogy nincs nagyobb károsodásra utaló jel az ereszcsatornában, akkor elég, ha csak alaposabban áttisztítod. A tetőrendszer részeként szolgáló szegélyek, vápák strapabíró anyaguknak köszönhetően nem igényelnek különösebb odafigyelést, de a szennyeződések miatt a csatornához hasonlóan itt is érdemes átnézni azokat a területeket, ahol előfordulhat eltömődés.

Bramac


Ezt a bejegyzést 2020. szeptember 25-én jelent meg.