Automatizált, ütemezett szellőztetés VELUX tetőablakkal

Az otthon töltött idő során gyakorta szellőztetünk: ébredést követően, lefekvés előtt, fürdés után, főzés közben és még sorolhatnánk. De mi a helyzet, ha nem vagyunk otthon, esetleg egyéb elfoglaltság miatt nem jut figyelem az ablakok kinyitására vagy, ha épp olyan magasságban van ablakunk, amit manuálisan nem tudunk kitárni?

Biztosan te is jártál már úgy, hogy a napodat végiggondolva rájöttél, a reggeli és esti szellőztetésen kívül elmaradt a levegő felfrissítése. Vagy épp úgy értél haza a szakadó esőben, hogy egy nyitva felejtett tetőablak okozott bosszúságot? Esetleg hosszabb távollét után felforrósodott, áporodott levegővel fogadott a lakásod? Ez már a múlt, van megoldás! 

A VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes távvezérlésű tetőablak beprogramozható automatikus ablaknyitásra. Miért hasznos ez? Akár az elfoglalt hétköznapokon, amikor nem mindig jut eszünkbe gondoskodni a levegő cseréjéről, vagy akár ha hosszabb ideig távol voltunk otthonunktól, jól jöhet, hogy előre ütemezetten is gondoskodhatunk a lakás átszellőztetéséről. De azoknak is hasznos, akik gyakran járnak úgy, hogy nyitva felejtik az ablakot, esetleg áztak is már be emiatt. A különböző szobák ablakai beprogramozhatók úgy, hogy például 10-10 percig legyenek nyitva reggel, délben és délután, hétköznapokon. Hétvégére választhatsz másik ütemezést is! 

A szellőzőfedél nyitását és zárását be lehet a saját napirendünk szerint programozni: például beállíthatunk olyan időpontot az automatikus szellőztetésre, amikor biztonságosnak gondoljuk, hiszen otthon tartózkodunkDe akár azt is betáplálhatjuk, hogy egész nap vagy éjszaka háttérszellőztetést biztosítson. Ez a funkció a hálószobában is hasznos lehet, hiszen így alvás közben is friss oxigénhez juthatunk. 

A VELUX minden elektromos és napelemes tetőtéri ablaka intelligens esőérzékelővel van ellátva. Így mindegy, hogy milyen ütemezést állítottunk be, az ablakok eső esetén automatikusan becsukódnak. 

Olvasd el a részleteket a Biztonságban a tetőtérben nyári rapszódia idején is című posztunkban! 

 

Ha még ez sem elég: A VELUX INTEGRA® a VELUX ACTIVE beltéri klímaszabályozóval összeköthető. Ennek köszönhetően a rendszer intelligens érzékelői folyamatosan ellenőrzik a hőmérsékletet, a páratartalmat és a beltéri klíma széndioxid-mértékét. Ennek megfelelően végzi a szükséges szellőztetést automatizáltan. Ráadásul az okostelefonra telepített alkalmazással a VELUX INTEGRA® ablakok és rájuk szerelt árnyékolók és redőnyök bárhonnan működtethetők. 

Ha az okos megoldások is érdekelnek, neked ajánljuk a Legyen több időd a szerelemre! Okos megoldások a tetőtéri hálóban című korábbi bejegyzésünket is! 


Ezt a bejegyzést 2021. május 9-én tettük közzé.