DIY őszi dekoráció, amit a gyerkőccel együtt is elkészíthettek

A nyárból olykor nehéz az őszbe megérkezni, de azért léteznek praktikák, amik megkönnyítik. Ilyen például a dekorálás, különösen, ha sajátkezűleg készíted el a lakás dekorációit. Ezúttal olyan ötleteket mutatunk, melyeket akár gyerkőccel közösen is megcsinálhattok.

Őszi termésekből süni  

Még nem késő terméseket gyűjteni! Szükséged lesz egy seprűre - ez akár lehet egy régi, elnyűtt seprű is. Ebből formálhatod majd meg a süni kis csúcsos fejét. A termésekből formált test elkészítéséhez pedig tűzőhab vagy egy félgömb hungarocell. Ezután jöhet a ragasztgatás: először a nagyobb terméseket célszerű rögzíteni, majd jöhetnek a kisebbek, amikkel kitöltheted a nagyok közötti lyukakat. Használhatsz makkot, gesztenyét, kisebb tobozt, mogyorót, de akár diót is, hasznosíthatod a gesztenye héját is, egész földimogyorót, mandulahéjat és így tovább. 

 

Gesztenye figura 

A gesztenye önmagában is mutatós, de akár fehér körömlakkal festhetsz, pöttyözhetsz rá téli vagy egyéb mintákat. De fogpiszkálók felragasztásával akár emberi alakokat, pókot, hernyót, csigát, sünit is formálhattok. Csak a képzelet szab határt! Kreatív boltban vehettek mozgó szemgolyókat is, ezeket felragasztva mókás is figurákat készíthettek. Sőt, a gesztenye héját is kiszáríthatod, és ebből is felragaszthatsz a termésre - így lehet tüsi haja, szűrős háta, szakálla is a figurának. Ha pedig fekete papírból kivágsz szárnyakat, denevért is formálhatsz. 

gesztenyefigurak

 

Süni, mókus, falevél, gomba filc anyagból 

Készítsetek sablont a neten található minták alapján. Rajzolhattok sünit, mókust, gombát, falevelet vagy bármit, ami számotokra az őszt jelenti. Ha kész a sablon, már csak a megfelelő színű filc anyagokra lesz szükségetek. Ebből pedig kivághatjátok a formákat. Ezt cérnára, damilra fűzve lelógatható, felakasztható díszeket készíthettek, de akár fűzérnek is felfűzhetitek őket. 

diy-oszi-dekoracio

 

Levél nyomda 

A falevelekből némi vízfestékkel csodás nyomatokat készíthetünk. Érdemes kipróbálni a levél mindkét oldalát. A fonákja, a domború erezetek miatt talán látványosabb képet ad. Ha valami különlegességre vágysz, az őszi színek mellett kipróbálhatod fekete festékkel is! 

 


Ezt a bejegyzést 2023. október 19-én tettük közzé.

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

Hogyan csempésszük be az őszt azt otthonunkba?  

Nyárból az őszbe: érkezz meg frissen, üdén! 

Ősz végi tippek az erkély, terasz, kert téliesítésére