Kinek érdemes Kádár-kockát vennie?

Ha házvásárlás előtt állsz, lehet, hogy te is elgondolkodtál azon, hogy Kádár-kockát veszel, hiszen kedvező áron hozzá lehet jutni. Ráadásul sok ilyen épület várja új tulajdonosát az ingatlanpiacon. De csak annak éri meg, aki mer nagyot álmodni?

Az szinte biztos, hogy ha saját célra veszel Kádár-kockát, a vételár mellé felújítási költséggel is számolnod kell. Hogy mennyit kell rákölteni, az az épület állapotától és a terveidtől függ.  

Mivel jellemzően idősebb, 50-60 éves házakról van szó, a felújítás nem csak egy egészségügyi festés lesz. Korszerűsítésre szorul a víz- és elektromosvezeték rendszer, valószínűleg a külső és belső nyílászárók is cserére érettek, esetleg bővíteni kell számukat és a fűtés is lehet hatékonyabb. Arról nem is beszélve, hogy elképzelhető, hogy az alapokat, födémeket is meg kell erősíteni, homlokzaton is akadhat javítani való, sok esetben a tető is cseréért kiált. Ráadásul a kockák alaprajza a mai elvárások szerint jelentős átalakításra szorul. A két nagyszobából jellemzően több helyiséget szeretnénk kihozni, a konyhát nem szeparálnánk el, a fürdőt máshova helyeznénk. Láthatod, hogy ugyan még csak a felszínt kapargattuk, de számos munkálatot felsoroltunk.  

kadar-kocka-ujragondolva-529562-01-do-prezentace_014_MM_200630_VELUX-RenovActive-SK__94I5054-P-E_4000px_pre-final

De akkor miért éri meg és kinek érdemes Kádár-kockába fektetni? Egy jó alapokkal és adottságokkal rendelkező épületből élhető, kényelmes, korszerű és energiahatékony, modern családi otthont varázsolhatunk. Megvan az az előnye, hogy átalakítható, bővíthető – akár vertikálisan, akár horizontálisan, persze azért ehhez meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. 

A kreativitásodon kívül kétségtelen, hogy szükséged lesz remek kivitelezőre és szakemberekre, akik felmérik az épület állapotát és segítenek megtervezni álmaid otthonát. Így jó lehetőség lehet ez akár friss házasoknak, de a 3-4 fős családoknak egyaránt. Mivel nagy átalakítással, felújítással kell tervezni, azoknak érdemes belevágni, akik a kulcsátadásig tudnak hol lakni, nem sürgeti őket az idő. Azzal is érdemes számolni, hogy minél többféle munkafolyamat van és így minél több szakember dolgozik a kivitelezésen, annál több lehetőség teremtődik az időbeni csúszásra. Ugyanakkor tudod, hogy van a mondás: “Türelem, türelem, rózsát terem!” 😊

 

Ha tetőtér-beépítési szándékkal vásárolnál Kádár-kockát, olvasd el kapcsolódó bejegyzéseinket is! 

 


Ezt a bejegyzést 2021.03.17-én tettük közzé.