Milyen üvegezésű ablakot választhatok?

Amikor az üvegezést tervezzük, érdemes átgondolni az ablakok tájolását, a külső környezetet és a szoba funkcióját is. Hiszen ezek mind meghatározzák, hogy milyen tulajdonságú ablaküveg lesz a megfelelő. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, melyik terméktulajdonság milyen előnnyel jár. Ismerd meg a részleteket!

 

A prémium, 3 rétegű üvegezés legfőbb előnyei, hogy hangszigetelő képessége miatt csendet biztosít, könnyen tisztuló- és harmatmentesítő bevonatának köszönhetően gondoskodik a tiszta látványról, és jobb energiahatékonyságú. Tehát például zajos, hangos környezet esetén - pl. az utcafronti helyiség - célszerű ilyet választani.  

A gyerek- és hálószobákba érdemes további terméktulajdonságot is előtérbe helyezni. Válaszd a legnagyobb biztonságú üvegezést: kívül edzett üveg, a belső réteg pedig laminált! Ez azért fontos, mert az autók szélvédőjéhez hasonlóan pókhálószerűen törik sérülés esetén, a fólia megtartja a szilánkokat, így kevésbé balesetveszélyes azokban a terekben, ahol a legnagyobb valószínűséggel tartózkodunk.   

 

Milyen jellemzői vannak az üvegnek? 

  • Esőzajcsökkentés.
  • Biztonsági laminálás: megakadályozza, hogy az üveg, darabokra hullva, bepotyogjon a helyiségbe, véletlen törés esetén. 
  • Edzett üveg: erőssé teszi a külső üvegtáblát, hogy megvédje a külső behatásoktól, a szélsőséges időjárási körülményektől, a tomboló viharoktól és jégkároktól. 
  • UV-szűrés: megóvja a bútorokat, kárpitokat, tapétákat és további textíliákat, berendezési tárgyakat a Nap káros UV-sugarainak fakító hatásától. 
  • Könnyen tisztuló bevonat: Könnyebb és hatékonyabb takarítás a zavartalan panoráma biztosítása érdekében. 
  • Harmatmentesítő bevonat: Csökken a a harmat mennyisége, így tiszta marad a kilátás. 

 

Összegezve tehát az üvegezés kiválasztásakor érdemes mérlegelni, hogy mennyire zajos az otthonod környezete. Abban az esetben, ha nagyon, otthonodat úgy tudod csendessé és kényelmessé tenni, ha hangszigetelő üvegezést választasz. Ha odakint jellemzően viharos az idő vagy rendkívül hideg van, akkor alacsony U-értékű hőszigetelő üveggel gondoskodhatsz a hőszigetelésről. És ha süt a nap, akkor mindig jól érezheted magad hővédő üvegek alatt. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 


Ezt a bejegyzést 2023. szeptember 25-én tettük közzé.