Tetőablakcsere – mire ügyelj?

Már a csapból is az folyik, hogy az otthonfelújítási támogatás mennyi mindenre fordítható, de azt talán nem tudod, hogy tetőablakcserére is felhasználható. Persze ez csak akkor fontos információ, ha te is jogosult vagy rá, viszont a tetőtéri ablakcsere ideje enélkül is aktuális lehet, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat ennek menetéről neked. Tarts velünk!

A szaki 

Ahhoz, hogy elindulj az új tetőablakaid felé vezető úton, első lépésként meg kell találnod a megfelelő szakembert. Az a személy a legideálisabb választás, aki a tetőtéri ablak mellett a tetőhöz és a belső burkoláshoz is ért vagy van rá embere. Ne legyél rest az ismerősöknél érdeklődni, hiszen aki más ajánlásával érkezik hozzád, garantáltan valós referenciát tud felmutatni! 

A helyszín 

A kiválasztott szakemberrel szervezz helyszíni találkozót! Mutasd meg a meglévő ablakaidat, mondd el az esetleges problémákat és hogy milyen változtatást, márkát, típust szeretnél. A személyes találkozó alkalmával a szakember a meglévő ablakokon felül megnézi a tető tetőfedő anyagát, felméri, milyen mértékű átalakítás szükséges a csere megvalósításához. Azt is megvizsgálja, hogy lehet a tetőablakokat megközelíteni, hol fér hozzá az ablakokhoz, hogyan tudja a munkát biztonságosan és szakszerűen elvégezni. Ha egy magát szakembernek valló szaki csak az ablakra ad árat, legyen gyanús, de legalábbis kérdezz rá, hogy a felmerülő többi munkát ki fogja elvégezni! Ha az illető a tetőhöz nem ért, ne tartson vissza, hívj mellé egy ácsot is! Hidd el, ez a lehető legjobb lépés, amit megtehetsz magatokért! Ugyanis, ha ez kimarad, és előbb tetőablakot cseréltetsz, majd pár év múlva az egész tetőszerkezetet is fel kell újítanod, csúnya ráfizetés lesz a vége! 

tetőablak 

Ha a választásra kerül a sor, ne csak a méretet nézd! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani új tetőablakaidat? Például milyen anyagból és felületképzéssel készült, milyen beépítési magassághoz választasz nyílászárót? Szeretnél-e távvezérlési lehetőségetokosotthon összeköttetést? Milyen hő- és hangszigetelés szükséges a kényelmedhez, egészségedhez? 

 

Ha tetőablakcsere előtt állsz, figyelmedbe ajánljuk tetőablakcsere kisokosunkat, amiben részletesebben kifejtettük, hogyan készülj fel a munkálatokra! 

  1. Felkészülés a tetőablakcserére
  2. A tetőablakcserét befolyásoló tényezők
  3. A tetőablakcsere kivitelezése és az ütemterv

Ezt a bejegyzést 2021. március 19-én publikáltuk.