A nők titkos álma: gardróbszoba kialakítása a tetőtérben

Ahhoz, hogy úgy érezd, rend van körülötted, merőben hozzájárulhat, ha el tudod rejteni zárt ajtók mögé a dolgaidat. Különösen igaz ez a ruhákra. Ugyanakkor, ha szekrények borítják a falakat, főleg a tetőtér esetén, összehúzhatják a teret. Mi a megoldás? Gardróbszoba!

 

Egy gardrób sokunk álma. Gondolj csak bele: létezésével indokolatlanná válnak a nagy szekrények, komódok. A zsúfolt, bebútorozott szobák helyett tágas, szellős terek állnak rendelkezésre. Rendszerezheted a ruhákat, átláthatóvá válik, hogy mit hol találsz, könnyen megtervezheted a gyerekek másnapi viseletét és a saját outfitedet is. 

Mi kell a praktikus gardrób kialakításához? Tér, tárolórendszerek, logikusan átgondolt szekciók és fény. Na meg persze az sem árt, ha helyet teremtesz egy egészalakos tükörnek. 

gardrob-fenycsatornaval 

A gardrób számára érdemes elkülöníteni egy kisebb szobát. Erre sor kerülhet földszinten is, így például az őszi-téli időszakban a nagykabátok is kéznél maradnak. De a tetőtérben is jó helyen van. A jó rendszer mellett az átláthatósághoz fényre is szükség van. Ehhez ideális megoldást jelentenek a fénycsatornák. Segítségükkel egy ablak nélküli helyiségbe is bejuttathatod a természetes fényt. A fénycsatorna egyik vége ugyanis a tetőbe kerül beépítésre, a másik vége pedig az adott helyiség mennyezetén keresztül csatlakozik a térbe. A két végpontot egy csatorna köti össze, ami a tetőn beáramló fényt elvezeti a belső térbe, a megfelelő helyre, esetünkben a gardrób szobába.  

A VELUX fénycsatorna ráadásul lámpaként is működtethető. Ehhez viszont egy kiegészítő elem beszerzése szükséges, a szórótestre rögzíthető VELUX ZTL Led lámpát kell megvásárolni. Így a fénycsatorna egész nap használható világításra, még éjjel is. A fényforrás egy 25 wattos, hagyományos izzó teljesítményének megfelelő, 4,8 wattos, energiatakarékos LED izzó.  

Így már nemcsak időt spórolhatsz a gardróbbal, hanem az áramszámlán is faraghatsz, ha fénycsatornával világítod meg a teret. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

Kevesebb villany, több természetes fény: fénycsatorna magastetőhöz 

Fénycsatorna beépítése szakszerűleg 

Milyen kiegészítői vannak a fénycsatornának? 

 


Ezt a bejegyzést 2023. augusztus 28-án tettük közzé.