Glamour L’Amour a hálószobában

Már a glamour stílust megismerhetted a lakberendezési irányokat bemutató cikksorozatunkból, belsőépítész szakértőnk tollából. Ebben a bejegyzésben a hálószobára fókuszálunk, megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ragyogó pompát a kuckódba.

A hálószoba a pihenést, feltöltődést szolgálja. Fontos, hogy olyan környezetet teremts, ahova jó érzés betérned megállni és elcsendesülni, ahol nyugodtan tudsz aludni éjszaka, és ahol kényelmesen ébredsz reggelente. Hogy ezek megvalósításához mi mindenre van szükség, az részben egyéni ízlés kérdése. Mi most abban nyújtunk segítséget, hogy hogyan rendezd be a rendelkezésedre álló teret, ha a glamour szerelmese vagy! 

Különösen tetőtéri szoba vagy kisebb alapterület esetén válassz valamilyen fehér színt a falakra! Ugyanakkor nagyobb térben lehetsz bevállalósabb is, egy falfelületre választhatsz erőteljesebb színt is. A helyiség színvilágának kialakításakor törekedj a hármas szabályra: egy domináns és két kiegészítő színt alkalmazz! A fehéret például stílusosan kombinálhatod feketével és arannyal, a bézst a lilával és a rosegolddal. De jól harmonizálnak a stílussal a púderes, pasztell árnyalatok is. A dekorációkat, berendezési tárgyakat is ilyen színekben válogasd össze.  

Szerezz be minél több párnát, válassz a stílushoz harmonizáló ágytakarót! Válogass össze puha tapintású huzatokat, mint a bársony. Ezen szépen megcsillan a beáradó fény. Ágyneműt is válassz színben a térbe illőt, ennek anyaga legyen selyem, szatén vagy brokát. A polc, éjjeliszekrény lehet fém, például vörös- vagy sárgaréz. Amennyiben a tér engedi, a csillár lehet hangsúlyos, lóghatnak rajta kristályfüggők. A hálószobában jól mutat a nagy bársony bevonatú fejtámla. Az ágy mérete nyugodtan lehet hangsúlyos, akár egyedi méret is. Hiszen a stílus jellemzője, hogy a filmsztárok pompás életét imitálja, szereti a nagyvonalúságot, látványosságot. A modern bútorokat vegyítheted régies tárgyakkal is, illik az enteriőrbe az art deco vagy a barokk is. A hálószoba kötelező elemei lehetnek gyertyatartók és kristályvázák, és találj helyet tükörnek is! Az ágy elé, helyezz a földre műszőrmét!  

Mivel a stílus alapköve a csillogás, érdemes minél több természetes fényt tervezni a helyiségbe. Tetőtér esetén ezért mindenképp javasoljuk a legalább egy vagy inkább több tetőablak elhelyezését. Ezekből érdemes fa keretes helyett fehér műanyagot választani, a naturális elemek ugyanis kevésbé jellemzőek a glamourra. 

Hogy tetszik a glamour hálószoba?

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

 


Ezt a bejegyzést 2023. január 8-án tettük közzé.